Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Andre Motis i Joan Chamorro amb New Catalan Ensemble

25 anys de Mercat de Música Viva

Estrenes de Sisa, Quimi Portet, Joan Miquel Oliver, Andrea Motis i Joan Chamorro, Refree, Maria Coma, La iaia i més

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Es fan un fart de repetir-ho: a Vic el que s'hi fa és una fira, no un festival. La programació -que selecciona l'equip que des del 2011 lidera Marc Lloret, teclista de Mishima i codirector del popArb- no busca complaure el públic, sinó convèncer els programadors. I el que es porta a Vic ha de ser nou de trinca, o si més no haver-se vist poc.

L'edició d'enguany del Mercat de Música Viva de Vic, que celebra el 25 aniversari, inclou propostes tan interessants com el nou quartet de Juan Perro amb músics de l'escena jazz barcelonina, el projecte que uneix el saxofonista Llibert Fortuny amb el flamenc Diego Amador, el nou espectacle de CaboSanRoque i els concerts de La Troba Kung-Fú, Tote King & Shotta i El Petit de Cal Eril, tots amb disc editat el 2013, entre d'altres.

Però, privilegiats que som, de totes aquestes propostes ja se n'ha pogut gaudir a Barcelona. El Mercat, però, també programa una pila d'estrenes que justifiquen que feu els 70 quilòmetres que ens separen de la capital osonenca. Us en proposem algunes.

Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver
Per celebrar l'aniversari, el Mercat ha convidat els sis directors que van precedir Lloret a programar un concert, i Ramon Muntaner l'ha muntat tan grossa que ha acabat programant el concert inaugural: un xou que reunirà el cantautor galàctic amb els seus satèl·lits més avantatjats: Quimi Portet i Joan Miquel Oliver (Antònia Font).

New Catalan Ensemble + Andrea Motis & Joan Chamorro
El duet meravelles del jazz català s'alia amb aquesta formació que es proposa portar instruments com ara el flabiol, el fiscorn i la tenora més enllà de la cobla.

Esperit!
Mau Boada té previst publicar nou àlbum a la tardor, i aquest home orquestra psicodèlic i encantador de musteles elèctriques l'avançarà al Mercat.
Maria Coma
La guanyadora del Puig-Porret 2012 -que atorga el Mercat- presentarà el projecte que li va valdre el premi: un nou àlbum compost per a un instrument creat per a ella, una escultura sonora Baschet inspirada en la Celesta que dóna nom al disc.

Seward
El quartet barceloní ostenta un dels directes més intensos de casa nostra, i només se'ls pot gaudir en viu. Estrenaran el repertori de la nova gira.
 
Marinah y los Argonautas
Veu durant deu anys de la banda mestissa de Barcelona Ojos de Brujo, Marina Abad presenta el seu debut en solitari, El baile de las horas, previst per a l'octubre, en què mescla sons aflamencats, de jazz llatí i de pop.
Refree
Però Raül Fernández no es queda curt de novetats. L'avant-cantautor de Barcelona estrena Nova Creu Alta, previst per a aquest mes, i en què abandona els sons acústics a favor de l'electricitat i la psicodèlia.

Anímic
També carregats de novetats, els de Collbató estrenen l'acabat de sortir Hannibal, un disc valent i fosc, i nova formació, amb la cantant Louise Sansom ocupant el lloc deixat pel bateria.
 
La iaia
El trio de Vic juga a casa per presentar el seu segon àlbum, en què afirmen marcar distàncies amb el prometedor debut Les ratlles del banyador (2011).
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat