1. Família coral Orfeó Català, Palau de la Música
    Foto: Ricardo Ríos / Palau de la Música
  2. shutterstock_82160770.jpg
    Palau de la Música
  3. shutterstock_74638360.jpg
    Palau de la Música
  4. Palau de la Música
  • Música | Espais musicals
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Palau de la Música Catalana

El Palau de la Música Catalana és un auditori modernista únic al món, dissenyat a principis de segle XX per Lluís Domènech i Montaner

Borja Duñó
Publicitat

Time Out diu

El Palau de la Música Catalana és un dels auditoris més espectaculars del món: una extraordinària explosió d'arquitectura modernista construïda l'any 1908 per Lluís Domènech i Montaner com a seu de l'Orfeó Català i finançat per subscripció popular, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

A més del seu interior, amb una sala de concerts d'una bellesa aclaparadora amb presència de les muses, val la pena dedicar una estona a admirar la façana i reconèixer alguns dels elements que hi ha representats, com els bustos dels compositors Palestrina, Bach, Beethoven i Wagner, o el grup escultòric La cançó popular catalana, que fa cantonada.

Quins concerts es fan al Palau de la Música?

Un concert al Palau és, des de fa dècades, sinònim de consagració per a un artista. Música coral, música simfònica, recitals de clàssica, de cançó d'autor, de pop i de rock... l'esplèndida capsa de música del Palau, presidida per l'emblemàtica lluerna, els vitralls i els conjunts escultòrics, confereix sempre un entorn únic i singular a totes menes de músiques, però també s'hi poden fer visites guiades si el que voleu és descobrir-ne els secrets arquitectònics. 

Com arribar al Palau de la Música?

El Palau de la Música està ubicat al barri de Sant Pere, i és fàcil arribar-hi amb transport públic. La parada de metro més propera és la d'Urquinaona (L1, L4) i hi paren també els autobusos V15, V17, 47. Consulteu possibles variacions en l'accés a la web del Palau durant les obres de Via Laietana.

Visites guiades

El Palau de la Música, l'única sala de concerts modernista declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO, ofereix visites guiades on s'explica amb detall la fascinant obra de Lluís Domènech i Montaner. Són visites de 55 minuts que costen 20 euros i es poden reservar des de la web.

A sota trobaràs més detalls i els pròxims concerts més destacats

Detalls

Adreça
Palau de la Música, 4-6
Ciutat Vella
Barcelona
08003
Transport
Urquinaona (M: L1-L4)

Què hi ha ara mateix

Juan Diego Flórez

El tenor peruà torna a Barcelona i a més ho fa ben acompanyat. Actuarà al costat de l'Orquestra Sinfonía por el Perú, que dirigeix Ana María Patiño-Osorio. El programa que interpreten, inclou obertures i àries de diversos compositors d'òpera, opereta i sarsuela, com Bellini, Donizetti, Verdi, Gounod, Offenbach, Chapí, Serrano o Luna, entre d'altres.

  • Clàssica i òpera

Orquestra Simfònica del Vallès + Albert Guinovart + Xavier Puig

L'Orquestra Simfònica del Vallès enceta una nova temporada de Simfònics al Palau amb un atractiu programa, en el qual destaca la presència del pianista Albert Guinovart com a solista convidat. El concert, que dirigirà Xavier Puig, el titular de l'orquestra, inclou obres de Juli Garreta ('Mediterrani'), Rakhmàninov ('Concert per a piano i orquestra núm. 2) i Mussorgski ('Quadres d'una exposició'). A més de la música, també hi haurà projeccions audiovisuals, a partir de les creacions d'art amb sorra que elabori l'artista Borja González.

  • Clàssica i òpera

Marató El Primer Palau

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana organitza una nova edició del seu concurs de joves intèrprets, El Primer Palau. Una oportunitat per a descobrir el molt talent que podem trobar en els joves intèrprets i conjunts del nostre país, que d'aquesta manera tenen l'oportunitat també d'actuar en la sala més emblemàtica de la ciutat. Enguany els músics participants són Raquel Areal (violí), Álvaro Fernández-Bravo (piano), Gerard Flotats (violoncel), Guillem Gràcia (violoncel), Raúl Sabiote (bombardí), el Duo StriAgo (guitarres) i el Quartet Vivancos.

  • Clàssica i òpera

Orquestra Filharmònica de Viena

La temporada de Palau 100 del Palau de la Música Catalana comença amb un plat fort, ni més ni menys que la mítica Filharmònica de Viena, una de les millors orquestres del món. Dirigida aquesta vegada per l'italià Danielle Gatti, interpreta un programa amb dues úniques obres: 'Apollon Musagète', d'Igor Stravinsky i la 'Simfonia núm. 10', de Dmitri Xostakóvitx.

  • Clàssica i òpera

Jove Orquestra Simfònica de Barcelona

Amb aquest concert, la JOSB, Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, inaugura la que serà la seva desena temporada al Palau de la Música Catalana. Carlos Checa dirigirà un programa atractiu, que inclou algunes obres sobradament conegudes del repertori clàssic, que sempre van la pena d'escoltar en directe. Es el cas del Concert per a piano i orquestra núm. 2 de Rakhmàninov, el Capriccio Spagnol, de Rimski-Kórsakov o El sombrero de tres picos, de Manuel de Falla. A més, també s'hi podran escoltar obres de Toldrà i Chapí. El pianista Ilya Maximov serà el solista convidat.

  • Clàssica i òpera

56è Festival de Jazz de Barcelona

El Festival de Jazz de Barcelona, que presenta una 56a edició amb alguns grans noms de l'escena internacional i també dels panorames català i espanyol, tindrà un avançament de dos concerts al mes de juliol: el debut de la cantant islandesa Laufey a Barcelona (Palau de la Música, dia 16) i la presentació del nou disc de l'exitós tàndem format per Michel Camilo i Tomatito, 'Spain Forever Again', el 18 al Teatre-Auditori de Sant Cugat. Però l'encarregat d'obrir la programació de tardor serà el saxofonista de moda, Kamasi Washington, el 6 d’octubre a la sala Razzmatazz on el californià presentarà el seu esperat cinquè disc d'estudi 'Fearless movement' (2024), que conté col·laboracions de George Clinton i Andre 3000. També hi haurà dos grans guitarristes de la història del jazz que oferiran concerts en solitari: John Scofield i Pat Metheny, que presenta el seu nou àlbum 'MoonDial' (2024).  Rita Payés, retrat d'artista En aquesta nova edició, la protagonista del Retrat d'Artista del festival serà Rita Payés. La trombonista i cantant de Vilassar de Mar oferirà cinc concerts, com l'estrena d'una versió de 'El amor brujo' de Falla amb la Camerata Penedès, i la participació en la Clasijazz Big Band que dirigeix Maria Schneider. Altres concerts destacats seran els de Crosscurrents, el trio format per Zakir Hussain, Dave Holland i Chris Potter; l'actuació al Palau de la Música del nou trio d'Andrea Motis, Temblor, amb convidats com el líder de Snarky Puppy Michael League; l'homenatge a

  • Jazz

Franz Schubert Filharmonia + Maxim Vengerov

Continua la desfilada de grans solistes per les temporades que organitza la Franz Schubert Filharmonia al Palau de la Música Catalana. Aquesta vegada serà Maxim Vengerov, un dels grans intèrprets de violí del nostre temps, qui actuï sota les ordres de Tomàs Grau, el titular de l'orquestra. El programa està format per dos concerts per a violí i orquestra de Mozart, a més de la 'Simfonia núm. 1', de Johannes Brahms.

  • Clàssica i òpera

Anima Aeterna Brugge + Pablo Heras-Casado

És una de les batutes espanyoles més sol·licitades del panorama internacional i per sort de tant en tant el podem veure dirigir a Barcelona. Aquesta vegada és al Palau de la Música Catalana, amb una orquestra belga. El programa que ofereixen inclou el cicle de cançons 'Rückert Lieder' de Mahler, amb la mezzosoprano Sarah Connolly com a solista, i la 'Tercera Simfonia' d'Anton Bruckner, en l'any del bicentenari del naixement d'aquest compositor.

  • Clàssica i òpera

Concert de Halloween

El Palau de la Música Catalana recupera feliçment aquesta temporada el Concert de Halloween, protagonitzat per l'organista Juan de la Rubia. El músic de la Vall d'Uxó improvisarà amb l'orgue Walcker del Palau, durant l'hora i quart que dura el film 'El gabinet del Dr. Caligari', de Robert Wiene. Una pel·lícula muda de l'any 1920.

  • Clàssica i òpera

Carmen

El Palau de la Música Catalana s'han convertit aquests últims anys en un escenari operístic. No és gens estrany trobar-hi òpera a la seva programació, en versió de concert i també semi-escenificada. És el cas d'aquesta proposta de l'òpera Carmen, de George Bizet, a càrrec de la companyia NovAria. Seixanta artistes sobre l'escenari, en una producció amb direcció artística de Sergi Giménez i musical d'Adolf Gassol. A més, inclou subtítols en tres idiomes: català, castellà i anglès. 

  • Clàssica i òpera
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà