Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Sala Paral·lel 62

  • Música
  1. Foto: Sala Paral·lel 62
    Sala Paral·lel 62Foto: Sala Paral·lel 62
  2. Foto: Exterior Sala Paral·lel 62
    Sala Paral·lel 62Foto: Exterior Sala Paral·lel 62
  3. Foto: Sala Paral·lel 62
    Clara OrozcoFoto: Sala Paral·lel 62
Publicitat

Time Out diu

La sala abans coneguda com a BARTS (Barcelona Arts On Stage) viu una nova etapa sota el nom de Paral·lel 62

Una sala històrica de Barcelona que acull un nou projecte. Des del Gran Teatro Espanyol fins a Studio  54, passant per l’anterior sala BARTS, al número 62 de l’avinguda Paral·lel s’obre Paral·lel 62 que vol ser una casa per a la música emergent i vetllar per donar oportunitat als nous artistes en espais públics. L’espai coordinat per l’Afluent, Quesoni i la Sala Upload ofereix una programació amb una gran varietat d’actuacions de qualitat sense oblidar projectes anteriors amb els quals comptava la sala. 

L’espai formarà part de la xarxa de Cases de Música, un projecte que promou la creació i formació de música a Catalunya. Paral·lel 62 s’unirà el 2023 com a la primera sala de Barcelona a aquest projecte comú d’administracions i presenta una aposta per la varietat cultural existent i per artistes emergents que busquen una via en la qual començar a desenvolupar-se. A més, l’espai no vol tancar-se a propostes únicament de barri, sinó que busca trencar fronteres i coordinar-se amb associacions del territori i de talent local del Raval, Poble-sec i Sant Antoni per tal d’acollir talent emergent de kilòmetre 0. 

Sota el lema 'No només música' des de coordinació de Paral·lel 62 plantegen activitats per a tots els públics i de disciplines més enllà dels concerts. Es fan actes en centres educatius, jornades de debat i reflexió i espectacles per a tota la família, entre d’altres. Com a projecte per al 2023, s’estan restaurant i redissenyant espais com la cuina per reactivar-la, sales de trobada i tallers i un estudi de gravació que es vol equipar per tal de no només ser un espai de difusió musical, sinó també de creació.  

Escrit per
Maria Llinares

Detalls

Adreça
Av. Paral·lel, 62
Barcelona
08001

Què hi ha ara mateix

Guitar BCN 23

Ja fa temps que van deixar de comptar les edicions, però aquesta és la que fa 34, que es diu aviat. El de 2023 és, per tant, el 34è Guitar BCN (abans Festival de Guitarra de Barcelona), que inaugura el 27 de gener Pasión Vega al Palau de la Música amb 'Lorca sonoro' i que tancarà tot un Andrés Calamaro el 3 de juny al Gran Teatre del Liceu, amb el disc de duets 'Dios los cría' (2021). Pel mig, una quarantena de concerts a diverses sales de Barcelona com el de Kevin Johansen al Teatre Coliseum (que enguany fa cent anys), la celebració del 30è aniversari del disc 'Que me parta un rayo' de Christina Rosenvinge a Paral·lel 62, el concert especial del 25è aniversari de la carrera d'Ismael Serrano al Palau de la Música, el comiat dels Second a l'Apolo i la presentació de l'esperat nou disc de Núria Graham, 'Cyclamen'. També presenten nou disc Elena Gadel, Judit Neddermann i Els Amics de les Arts. I anoteu noms com els de María Peláe, la francesa Zaz per primera vegada al Palau de la Música, els Ojete Calor al Sant Jordi Club i altres concerts com els de Joe Satriani, Nacho Vegas, Suu, Laura Andrés, Ana Mena i Danny Ocean, entre molts d'altres. Un festival de guitarra, sí, però no només.  

Publicitat
També t'agradarà