1. Foto: Sala Paral·lel 62
    Sala Paral·lel 62Foto: Sala Paral·lel 62
  2. Foto: Exterior Sala Paral·lel 62
    Sala Paral·lel 62Foto: Exterior Sala Paral·lel 62
  3. Foto: Sala Paral·lel 62
    Clara OrozcoFoto: Sala Paral·lel 62
  • Música | Espais musicals

Sala Paral·lel 62

La sala abans coneguda com a BARTS (Barcelona Arts On Stage) viu una nova etapa sota el nom de Paral·lel 62

Publicitat

Time Out diu

Una sala històrica de Barcelona que acull un nou projecte. Des del Gran Teatro Espanyol fins a Studio  54, passant per l’anterior sala BARTS, al número 62 de l’avinguda Paral·lel s’obre Paral·lel 62 que vol ser una casa per a la música emergent i vetllar per donar oportunitat als nous artistes en espais públics. L’espai coordinat per l’Afluent, Quesoni i la Sala Upload ofereix una programació amb una gran varietat d’actuacions de qualitat sense oblidar projectes anteriors amb els quals comptava la sala. 

L’espai formarà part de la xarxa de Cases de Música, un projecte que promou la creació i formació de música a Catalunya. Paral·lel 62 s’unirà el 2023 com a la primera sala de Barcelona a aquest projecte comú d’administracions i presenta una aposta per la varietat cultural existent i per artistes emergents que busquen una via en la qual començar a desenvolupar-se. A més, l’espai no vol tancar-se a propostes únicament de barri, sinó que busca trencar fronteres i coordinar-se amb associacions del territori i de talent local del Raval, Poble-sec i Sant Antoni per tal d’acollir talent emergent de kilòmetre 0. 

Sota el lema 'No només música' des de coordinació de Paral·lel 62 plantegen activitats per a tots els públics i de disciplines més enllà dels concerts. Es fan actes en centres educatius, jornades de debat i reflexió i espectacles per a tota la família, entre d’altres. Com a projecte per al 2023, s’estan restaurant i redissenyant espais com la cuina per reactivar-la, sales de trobada i tallers i un estudi de gravació que es vol equipar per tal de no només ser un espai de difusió musical, sinó també de creació.  

Detalls

Adreça
Av. Paral·lel, 62
Barcelona
08001

Què hi ha ara mateix

Carlinhos Brown convida Chambao en un nou concert d'Iberoexperia Sessions

Tothom coneix Carlinhos Brown. Hi va haver un temps en què les seves cançons, unides al seu carisma i la seva alegria, sonaven a tot arreu. 'A Namorada', 'Maria Capipirinha', 'Let me take you to Rio'... Èxits irresistibles que van fer ballar mig planeta. Però Carlinhos Brown és molt més que un grapat de cançons estiuenques. Ambaixador Iberoamericà de la Cultura, el de Salvador de Bahia és una figura central de la música brasilera, i ha demostrat una vegada i una altra la seva solidaritat i compromís amb el barri que el va veure néixer, Candeal. Ara, Carlinhos Brown visita Barcelona per actuar en un concert molt especial, que forma part del cicle Iberoxperia Sessions, i per al qual comptarà amb la banda andalusa de flamenc i electrònica Chambao com a convidada especial. Al capdavant, una altra artista no menys carismàtica, María del Mar Rodríguez Carnero, coneguda com La Mari de Chambao. La malaguenya és un referent i un icona de la música espanyola, tant dins com fora de les nostres fronteres. Aquest 2024, La Mari de Chambao llança el seu esperadíssim nou disc, 'En la Cresta del Ahora'. Ho fa després d’haver dedicat tot un any, el 2022, a celebrar el vintè aniversari de la seva carrera musical amb una gira anomenada 'La Mari de Chambao XX Aniversari', en el que ha estat un tour inoblidable. A més, ha continuat col·laborant amb altres músics en els seus respectius projectes, emergents com Lucia Espin i consagrats com Juanito Makandè o Kase O. Ara, ambdós artistes ofereixen l’o

56è Festival de Jazz de Barcelona

El Festival de Jazz de Barcelona, que presenta una 56a edició amb alguns grans noms de l'escena internacional i també dels panorames català i espanyol, tindrà un avançament de dos concerts al mes de juliol: el debut de la cantant islandesa Laufey a Barcelona (Palau de la Música, dia 16) i la presentació del nou disc de l'exitós tàndem format per Michel Camilo i Tomatito, 'Spain Forever Again', el 18 al Teatre-Auditori de Sant Cugat. Però l'encarregat d'obrir la programació de tardor serà el saxofonista de moda, Kamasi Washington, el 6 d’octubre a la sala Razzmatazz on el californià presentarà el seu esperat cinquè disc d'estudi 'Fearless movement' (2024), que conté col·laboracions de George Clinton i Andre 3000. També hi haurà dos grans guitarristes de la història del jazz que oferiran concerts en solitari: John Scofield i Pat Metheny, que presenta el seu nou àlbum 'MoonDial' (2024).  Rita Payés, retrat d'artista En aquesta nova edició, la protagonista del Retrat d'Artista del festival serà Rita Payés. La trombonista i cantant de Vilassar de Mar oferirà cinc concerts, com l'estrena d'una versió de 'El amor brujo' de Falla amb la Camerata Penedès, i la participació en la Clasijazz Big Band que dirigeix Maria Schneider. Altres concerts destacats seran els de Crosscurrents, el trio format per Zakir Hussain, Dave Holland i Chris Potter; l'actuació al Palau de la Música del nou trio d'Andrea Motis, Temblor, amb convidats com el líder de Snarky Puppy Michael League; l'homenatge a

  • Jazz
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà