Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Jlin Sónar 2017
Foto: Sónar

Sónar 2019: 11 concerts imprescindibles

Tot allò que no et pots perdre de la vint-i-sisena edició del festival

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

El Sónar 2019 ja és aquí. Del 18 al 20 de juliol, més d'un centenar d'actuacions prendran els recintes de la Fira de Montjuïc de Barcelona (Sónar de dia) i la Fira Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat (Sónar de nit), tot això sense comptar l'extensa oferta del Sónar+D, que comença un dia abans, dimecres 17. De Bad Bunny a Arca, passant per Octavian, Stormzy i Bad Gyal, un total de 140 actuacions de les quals 80 són estrenes absolutes o experiències úniques que oferiran artistes de fins a 36 països diferents.

Perquè no us perdeu entre una oferta tan vasta, us seleccionem el nostre top. Marqueu-vos aquestes actuacions amb fluorescent!

NO T'HO PERDIS: Sónar 2019, 9 estrenes imprescindibles

Bad Bunny
Foto: Sónar

1. Bad Bunny

Sónar de Nit. SonarClub. Ds. 20, 22.30 h

Els ritmes llatins no són nous al Sónar, de fet el 2006 Diplo ja va punxar 'Gasolina' de Daddy Yankee, i des d’aleshores el reggaeton sempre ha tingut presència al festival. No hi podia faltar, doncs, l’artista que ha tornat a posar el focus dels ritmes caribenys a Puerto Rico. A 'X 100PRE' (2018), el seu àlbum de debut amb col·laboracions de Drake i Diplo que l’ha situat a la cresta de l’onada, hi hem de sumar ara el disc d’estiu compartit amb el colombià J Balvin, 'Oasis' (2019). 

Jlin
Foto: Sónar

2. Jlin

Sónar de Nit. SonarLab. Dv. 19, 1.50 h.

Si a la inauguració del Grec el Kronos Quartet decideix tocar la teva música al costat de la de George Gershwin, Jimi Hendrix i Philip Glass, és que ets una compositora rellevant. I això no ha de ser fàcil per a algú que va iniciar la seva carrera amb un ritme tant de carrer com el footwork. Però Jerrylynn Patton ha evolucionat cap a territoris tan personals com els que mostra amb la música per a dansa 'Autobiography (Music from Wayne McGregor’s autobiography)' (2018).

Publicitat
Octavian
Foto: Sónar

3. Octavian

Sónar de Nit. SonarLab. Dv. 19, 0.50 h.

El trap és una música mutant que s’adapta a múltiples geografies i sensibilitats. El cas del d’Octavian Oliver Godji, nascut a França de família angolesa però criat a Londres, és un exemple d’aquesta hibridació. És trap, però també grime –la variant britànica i electrònica del rap–, i té una dolça musicalitat que prové del soul. Amb una biografia accidentada –el pare va morir quan tenia 3 anys, va passar d’estudiar a una escola privada a dormir al carrer– i un parell de discos, s’ha posat el públic de l’urban a la butxaca. 

Underworld
Foto: Sónar

4. Underworld

Sónar de nit. SonarClub. Dv. 19, 1 h.

En una edició del Sónar no hi poden faltar clàssics que ens recorden d’on venim. Aquest any, els Underworld representen aquest lligam amb el passat de la música de ball sense caure en la nostàlgia per 'Born slippy'. De fet, no paren: l’any passat van gravar amb Iggy Pop i acaben de culminar un projecte de quatre EPs anomenat 'Drift' (2019). 

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat