Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tarta Relena

  • Música
Tarta Relena
Foto: Duna Vallès i Clàudia TorrentsTarta Relena
Publicitat

Time Out diu

Tarta Relena presenten a L'Auditori el seu primer llarga durada, 'Fiat lux' (2021), un treball amb més electrònica

Potser les heu descobert en la gira de 'Clamor' de Maria Arnal i Marcel Bagés, vestides de vestals, aportant les seves veus i movent-se com les bruixes de 'Suspiria'. Però Tarta Relena ja fa uns anys que corren pels escenaris amb una proposta singular a cappella. Havien publicat dos EP i ara debuten en llarg amb 'Fiat lux' (2021), un treball amb molta més electrònica que les acosta a Holly Herndon.

Fiat lux vol dir, en llatí, faci’s la llum, i l’Helena Ros riu quan li diem que sona a nom de cotxe. “Ens agrada jugar”, diu. I és que el joc és una de les claus del duo que comparteix amb la Marta Torrella. “Els nostres gustos són supereclèctics i ens sembla natural connectar coses diferents”, explica Ros, per a qui la música antiga no està renyida amb el reggaeton.

Al disc hi apareixen Safo de Lesbos, la Mare de Déu, Hildegarda de Bingen i les dones paixtu de l’Afganistan. Què les relliga, a totes elles? “Que aquests missatges tornen i tornen i quan els cantes passen pel teu cos, et connecten amb l’ara, l’abans i el després”, diu.

El cas d’'El suïcidi i el cant' és encara més colpidor, la van fer el 2019 a partir del llibre del mateix nom i són versos que canten les dones paixtu quan es reuneixen lluny dels homes, a l’Afganistan. “El suïcidi i el cant són les úniques maneres d’expressar aquestes emocions i ara que han prohibit el cant encara és més punyent”, rebla. 

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà