Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
The New Raemon
FOTO: Maria DiasThe New Raemon

The New Raemon: “Només vull fer deu concerts a l'any"

Ramon Rodríguez publica 'Coplas del andar torcido', possiblement el millor disc de la seva carrera

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

La publicació de 'Coplas del andar torcido' ha enxampat Ramon Rodríguez a casa, però amb projectes en marxa, com l'espectacle 'Quema la memoria' que comparteix amb Paula Bonet i el disc de retorn de Madee el grup d'emocore amb el qual es va donar a conèixer.

Les teves filles tenen un grup, Mourn, i alguna vegada havies ironitzat sobre el pas del temps en la música. Alguns versos del disc van en aquest sentit.
És que fa molts anys que toco i he fet molts discos. És un descans no haver de demostrar res ni haver de ser una novetat constant. Fa molt de temps que tot això m'és igual. Jo faig discos perquè m'agrada fer-los, m'agrada més fer discos que tocar.

'Coplas del andar torcido' és un disc profund, amb moltes capes.
Penso que la virtut d'aquest disc és que té molt d'aire, perquè gairebé no té guitarres elèctriques i això és perquè vaig treballar amb el David Cordero, un músic experimental que té més discos que el Bob Dylan. Podríem dir que és el meu disc electrònic, però és orgànic, més paisatgista i cinematogràfic.

"Mitja hora més i el disc no el teniu"

Què va passar amb l'orgue que sona a 'Días de rachas grises'?
A casa meva sempre hi havia hagut un orgue, el meu pare em va dir que li feia nosa i me'l vaig endur. Un cop instal·lat vaig gravar la introducció de la cançó, però aquella nit vaig sentir soroll d'aigua i al matí vaig veure que l'aigua va anar a parar sobre el teclat, la meva col·lecció de discos... El primer que vaig fer va ser anar a rescatar l'ordinador, on tenia tot el disc nou. Mitja hora més i el disc no el teniu. L'orgue es va fer malbé, només va tocar aquelles notes.

Diries que és un disc trist? Fosc? Dolorós?
No, jo crec que sempre hi ha esperança als meus discos. Poso sobre la taula una sèrie de conflictes, però sempre amb ganes de resoldre'ls. Hi ha gent que només vol sentir coses boniques a la ràdio però està bé parlar de les coses per trobar la bellesa, també.

"Ja m'estava plantejant una vida molt més simple"

Has hagut de cancel·lar gaires concerts?
Curiosament, el meu pla era girar l'espectacle amb la Paula Bonet de forma intermitent, fer una presentació del disc a Barcelona i a Madrid, i s'ha acabat. Estic cansat d'haver de dependre de fer bolos, pel tracte que rebem els músics moltes vegades. I ja m'estava plantejant la vida d'una forma molt més simple, només vull fer deu concerts a l'any, i els vull organitzar jo per al meu públic, que ja sé quin és i que aprecia el que faig.

Madee esteu gravant el disc de retorn. Quan sortirà?
Fa un any que el preparem, ara ens falten quatre cançons i suposo que sortirà –amb BCore, segur– cap al març del 2021. Fa tretze anys de l'últim disc, és una mica bèstia!

NO T'HO PERDIS: 10 noves maneres de fer o viure la música que hem après des de casa

 

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva. 


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

 

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat