Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Rosalía
FOTO: IG Rosalía

10 noves maneres de fer o viure la música que hem après des de casa

Concerts virtuals, assajos, classes... Mentre avancem cap a la ‘nova normalitat’, què en podem aprofitar, del tancament?

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

La situació és dramàtica i no serà fàcil tornar a la normalitat, però hem volgut fixar-nos en elements que potser han arribat per quedar-se i que, d'una manera o altra acabaran complementant l'activitat sense la qual la música no té sentit, que és el directe. Què en podem aprendre, de tot plegat? Quines d'aquestes noves possibilitats ens faran servei en un futur pròxim? És complicat imaginar-se com seran les coses d'aquí a uns mesos, però si en podem aprofitar res, tot això que tindrem.

NO T'HO PERDIS: Gerard Quintana: "Anirem a sac. Si cal prendre la Bastilla la prendrem"
Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva. 

1. Menys és més

Bé, això ja ho sabíem, però potser no ho recordàvem prou. En temps de superproduccions musicals redescobrim el poder de l’economia de recursos, que de retruc afavoreix l’espontaneïtat. Mireu Sting, Jimmy Fallon i The Roots tocant 'Don't stand so close to me' amb coberts, tisores, coixins i un joc de Conecta 4.

2. Concerts virtuals

Ja existia la tecnologia però no ens hi havíem fixat. Que un grup pugui tocar en directe com van fer El Petit de Cal Eril, des de cinc llocs diferents i amb un veritable feeling entre ells, ens va semblar miraculós. Ara que ja sabem que es pot fer, qui sap si es convertirà en una nova modalitat de directe.

Publicitat

3. Assajar en línia

Si alguna vegada heu tingut un grup de música, sabreu què vol dir buscar local, carregar amplificadors, travessar mig Barcelona plovent, arribar a les tantes a casa… Si es pot tocar online també es pot assajar. No és el mateix que fer-ho amb el caliu presencial, però us salvarà en més d’una ocasió.

4. Festivals globals

Yomequedoencasa i Cuarentena Fest van ser dels primers festivals no presencials que es van organitzar. El que potser no ens esperàvem eren esdeveniments globals tan massius com el One World Together at Home, amb les principals estrelles mundials en directe des de casa seva. Sense fronteres.

Publicitat

5. Col·laboracions al vol

Ja no es tracta de fer una vídeoconferència entre quatre, cinc o una coral sencera, sinó que algú entri a cantar enmig d’un concert directament des del mòbil. Això ho fan dia sí dia també els Stay Homas i funciona. Esclar que ens agradaria que el o la cantant hi fos en persona però, de moment…

6. Més contacte amb el públic

Hi ha artistes que ho han fet tota la vida, però aquells que tenien un CM que els duia les xarxes han vist com els que s’ho fan ells mateixos els passen la mà per la cara. Ara més que mai s’aprecia el contacte directe entre públic i artista, sense intermediaris. Potser algunes estrelles s’hi animaran?

Publicitat

7. Aprendre a tocar

Alguns hem aprofitat les hores a casa per mirar d’aprendre o perfeccionar un instrument amb classes en línia o a través d’alguna de les moltes aplicacions que ho permeten. És fàcil, és divertit i qui sap si engrescarà molts d’aquells que estaven convençuts que eren uns negats per la música.

8. Improvisar un karaoke

Rosalía ho ha petat amb les seves imitacions de Dua Lipa, Beyoncé i Billie Eilish, entre altres. No és un karaoke com els de tota la vida però obre les portes a la diversió. Quin o quina cantant voldríeu que cantés com tal altre encara que sigui a la dutxa? L’últim que cal perdre és el sentit de l’humor.

Publicitat

9. Clips amb pocs recursos

Es poden fer videoclips sense sortir de casa? I tant. Ses Satàniques Majestats The Rolling Stones ho han fet demanant ajuda a fotògrafs de tot el món, però també es pot fer amb un menor desplegament de recursos. Namina, per exemple, ha gravat i publicat el d’'Un udol' sense trepitjar el carrer.

10. Pensar fora de la capsa

Potser la idea d’assistir a un festival des de dins del cotxe –com han intentat a Noruega– o en un videojoc –com ha fet Travis Scott a 'Fortnite'– no ens acaba de seduir, però la situació ens obliga a pensar fora de la capsa. El sector haurà d’aprofitar les noves possibilitats i mirar de monetitzar-les per poder seguir treballant.

Recomanat

    Més de Time In

      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat