Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

The Who

  • Música, Rock i indie
The Who, Glastonbury, 2015
Foto: Shutterstock The Who, Glastonbury, 2015
Publicitat

Time Out diu

Aparteu les criatures: The Who, una de les tres grans bandes britàniques de la història del rock –Generació Z, les altres dues són els Beatles i els Stones– actuaran a Barcelona per primera vegada en els seus quasi seixanta anys d'història. I el concert serà l'única data espanyola de la gira: el 14 de juny al Palau Sant Jordi.

I ho faran amb tot l'armament: a més d'una banda de traca, amb un mur sonor on destaca la bateria de Zak Starkey (fill de Ringo Starr), el mite britànic vindrà amb una orquestra completa, la Simfònica del Vallès, que en els seus 36 anys d'història ha acompanyat a grans artistes com Josep Carreras, Ana Netrebko, Paquito d'Rivera, Raphael, Joan Manuel Serrat i Sting, molts entre altres.

Tots els clàssics

La mítica banda encapçalada pel guitarrista Pete Townshend i el cantant Roger Daltrey interpretaran música de tota la seva trajectòria, incloent-hi seccions dedicades als àlbums clàssics 'Tommy' i 'Quadrophenia', així com els seus clàssics dels anys seixanta, i també cançons del seu vigorós àlbum 'WHO' de 2019, el seu primer llançament d'estudi des de fa 13 anys.

Podem dir que serà una actuació històrica sense exagerar: primer, perquè els roquers britànics freguen la vuitantena, però encara mantenen el poder escènic intacte. Segon, perquè el seu repertori ha modelat la música rock dels darrers 50 anys, des del punk fins al revival mod, passant pel rock progressiu i l'òpera rock.

I tercer, perquè la banda havia d'actuar a Barcelona per primera vegada el juliol del 2006, però es va suspendre el concert (alguns diuen que per manca de venda d'entrades). "Tornarem i Barcelona estimarà The Who", va dir en aquell moment Townshend. Han hagut de passar 16 anys, però ja els tenim aquí.  

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà