X Games Music: 50 Cent + Nach + DJ Zedd

Música, Rap, hip hop i R&B

Time Out diu

Poca gent ho recordarà, perquè aquell concert tenia un altre protagonista i ell encara no era la gran superestrella del rap en què es va convertir poc després, però 50 Cent va actuar una cop a Barcelona. Va ser l’octubre del 2002 acompanyant Eminem en el xou que va muntar a Razzmatazz amb motiu de la seva visita per participar en una gala dels MTV Awards europeus que es va fer al Palau Sant Jordi.

Eminem era el gran supervendes del hip-hop, estava promocionant el seu propi segell, Shady Records, i un dels primers fitxatges era 50 Cent, un raper de Nova York del qual s’explicava que havia estat camell, que havia sobreviscut a nou trets de bala i que encarnava l’esperit vigent del gangsta-rap. Poc després, el gener del 2003, s’editava el seu primer single, 'In da club', produït per Dr. Dre, que va esdevenir un clàssic immediatament –pròleg a més de 'Get rich or die trying', un dels àlbums més venuts de la història del gènere–, i aquell desconegut es transformava de sobte en el raper més cèlebre del planeta.

No només això, sinó que va iniciar una carrera pensada amb intel·ligència que l’ha fet multimilionari. D’una banda, per les vendes dels discos –que van començar a defallir l’11 de setembre del 2007, quan ell i Kanye West editaven nou disc el mateix dia i pugnaven per veure qui venia més; West el va destronar, però tot i així Cent va fer gairebé 700.000 vendes en una setmana–, però de l’altra, i més important, pel màrqueting.

50 Cent mai no ha estat un raper superdotat i les seves lletres no tenen profunditat més enllà dels relats de gàngsters i bitllets. Però té olfacte per vendre: ja sigui altres estrelles –els seus companys del grup G-Unit–, la seva vida, pel·lícules, vetllades de boxa, roba urban, preservatius i tota mena de productes de consum. 50 Cent s’ha fet d’or, per exemple, venent Vitamin Water, una beguda refrescant que ha arrasat a tot arreu... menys aquí.Aquest any publica nou disc, 'Street king immortal', però això ja no és important: els fa per fer-los, els seus diners són en un altre lloc.

Presentarà el disc al Poble Espanyol i en el marc dels X Games. Però que hi vingui amb el nou disc com una excusa no tan important com anys enrere no ens ha de despistar: ara oferirà el seu primer concert íntegre i en qualitat d’estrella a la ciutat, i potser ja no tornarà. Fans del rap, no us ho penseu: és ara o mai.

Detalls

També t'agradarà