Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Jardins Joan Brossa
© Maria Dias

Montjuïc amb nens

Podria ser Neverland, perquè s'hi poden viure tantes aventures que els nens no voldran tornar a casa

Escrit per
Laura Conde
Publicitat

Montjuïc és ple d'indrets sorprenents i racons amagats per gaudir amb la canalla. Podeu optar per la seva inabastable oferta de parcs i jardins, n'hi ha molts, no els acabareu. D'altra banda, museus, teatres i altres dotacions culturals que hi habiten ofereixen programació regular per als més petits. Una muntanya màgica i tantes aventures possibles!

RECOMANAT: 50 llocs de Barcelona per portar els nens

 • Llocs d'interès

Si sou dels pares, tiets o padrins que tenen pànic de la terrible combinació aigua-sorra-nens, millor que no pugeu als jardins de Joan Brossa, perquè el primer que faran quan vegin les atraccions de fusta serà muntar un complex circuit que impliqui utilitzar profusament aquests materials. Mentre contempleu com s’embruten, podeu seure a la gespa, gaudir de la vista i agafar forces per iniciar un circuit relacionat amb el so, que els permetrà aprendre i experimentar, i que comença amb uns coixins musicals i acaba en una tirolina. Els jardins encara conserven algunes de les escultures del que va ser, no fa tant, el parc d’atraccions, com les dedicades a Charlie Rivel i Carmen Amaya.

Educació vial i tobogans
 • Llocs d'interès
 • Sants - Montjuïc

Darrere el castell, un lloc que per ell mateix generalment fascina la canalla, hi trobareu un parc infantil d’educació vial on els nens poden aprendre les normes de circulació i conduir el seu (mini)vehicle preferit, el preludi per a una passejada pels voltants d’aquest edifici que els permetrà imaginar-se abillats amb armadura disparant algun dels seus canons. Aquesta passejada us portarà al parc dels Tobogans, amb dos senyors tobogans de 15 metres, pels quals, si teniu cor, també us llançareu tot i que heu deixat enrere la infantesa fa molt.

Publicitat
Treure el nen que portem dins
 • Llocs d'interès
 • Sants - Montjuïc

I és que Montjuïc té indrets que tenen la capacitat de–perdoneu la frase–treure el nen que portem dins. Perquè fins i tot el pare més contingut s’afluixarà la corbata i serà posseït per un desig irrefrenable d’esdevenir Hamlet quan posi els peus a l’escenari del Teatre Grec, sempre obert, i engegarà  un “to be or not to be” mentre els petits posen de manifest el salt generacional i declamen “fins a l’infinit i més enllà”. Si baixeu les escales que condueixen al passeig de l’Exposició, no podreu deixar de pujar, plegats, al gran arbre centenari que dóna la benvinguda als jardins.

Esport en família
 • Esports
 • Sants - Montjuïc

D’altra banda, al Climbat la Foixarda (Camí de la Foixarda, 14) trobareu un circuit infantil d’escalada i packs perquè tota la família passi el dia al rocòdrom urbà més gran d’Europa, on també se celebren festes d’aniversari i s’organitzen diverses activitats i cursos per a tots els nivells. El Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, amb els seus espais interactius, instal·lacions multimèdia i zona de jocs, és també un bon lloc per deixar-vos caure si aneu amb canalla.

Publicitat
 • Llocs d'interès
 • El Poble-sec

Però el que és en realitat Montjuïc, aquella “muntanya dels pobres” que tan bé va retratar Francisco Casavella a la fantàstica trilogia El día del Watusi, és una gran atracció per a grans i petits en ella mateixa, com demostren els jardins de Laribal (Pg. de Santa Madrona, 2), un laberint de vegetació i fonts inspirat en l’Alhambra de Granada que ens fa voler recuperar aquella armadura que havíem deixat al castell. I que ens anirà bé per investigar qui viu als arbres foradats de la plaça de Carlos Ibáñez. O si efectivament hi ha un drac a l’estany del Mirador de l’Alcalde (plaça del Mirador) O si el bosc del Mirador del Migdia fa por a les nits.

I també...

I a més també tenim la programació infantil del Teatre Lliure (Pg. Santa Madrona, 40),de la Fundació Joan Miró (Parc de Montjuïc, s/n), del Mercat de les Flors (Lleida, 59) i les activitats del Poble Espanyol (av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 13), que compta amb una àmplia oferta de coses per fer per a tota la família, perquè gaudiu d'un dels racons més emblemàtics de Barcelona acompanyats de la canalla.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat