Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Jardins de Joan Brossa

  • Llocs d'interès
Jardins Joan Brossa
© Maria Dias
Publicitat

Time Out diu

L’antic parc d’atraccions de Montjuïc és una immensa zona verda, apta per fer una passejada o un pícnic, que inclou un bar i espais de joc pels nens

Són un lloc perfecte per fer una petita parada de camí al Castell de Montjuïc o altres destins destacats del voltant, o quan fas una caminada per la zona, però també són un lloc que visitar en si mateix. Els jardins de Joan Brossa són una joia de la muntanya màgica, una barreja de jardí i parc forestal amb una notable biodiversitat. Inclou espais de descans i joc (i un bar) per passar una bona estona sol, amb amics, en parella o en família.

Una mica d’història

Com l’esmentat Castell de Montjuïc, la zona que acull actualment els Jardins de Joan Brossa havia tingut una funció militar. A mitjan segle passat, les instal·lacions castrenses que estaven emplaçades allà van ser enderrocades i l’any 1966 es va inaugurar un parc d’atraccions amb un amfiteatre per acollir concerts. Poc abans del canvi de segle, la concessió de l’espai va expirar i l’Ajuntament de Barcelona va recuperar l’ús d’aquest sòl per fer una gran zona verda batejada en honor del poeta i artista multidisciplinari Joan Brossa.

Una zona verda preparada per passar una bona estona

Els jardins són ara un immens espai verd on ocasionalment tenen lloc esdeveniments culturals (en els darrers anys, per exemple, ha acollit el Brunch Electronik Festival). Diversos espais de joc per a nens serveixen de recordatori que va haver-hi un parc d’atraccions en aquests terrenys. No és l’únic vestigi d’aquella època: s’han conservat les estàtues dedicades al personatge de Charlot que va interpretar Charles Chaplin, al pallasso Charlie Rivel, a la cantant Carmen Amaya i al gimnasta Joaquim Blume.

Com arribar als jardins de Joan Brossa?

Es pot accedir als jardins de Joan Brossa amb el Funicular de Montjuïc. La sortida del funicular connecta amb les línies de metro 2 i 3 a l’estació Paral·lel. Els horaris d’obertura de l’espai varien en funció de l’època de l’any, i les hores de tancament són aproximades: el moment de marxar el marca la posta de Sol. No s’ha de pagar entrada, l’accés és lliure i gratuït.

Escrit per
Ignasi Franch

Detalls

Adreça
Av. Miramar-Pl. de la Sardana
Sants-Montjuïc
Barcelona
Contacte
Veure Web
010
Transport
Funicular de Montjuïc (connexió amb Paral·lel M: L2, L3)
Preu
Accés lliure
Horaris
De 10 a 19 h, aprox. (horari d’hivern). De 10 a 21 h, aprox. (horari d’estiu). L’hora concreta de tancament varia en funció de l’horari solar
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà