Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Dr Zhang
Foto: Scott ChasserottDr Zhang

10 motius per anar al Time to Eat Fest 2022

Xefs de traca i mocador, producte català, DJs, bon ambient, sortejos... L'esdeveniment gastro de l'any!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Ja falta molt poc perquè puguem celebrar del Time to Eat Fest: el cap de setmana del 28 i 29 maig l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm acollirà la segona edició del nostre festival gastronòmic i tenim tantes ganes que el comparteixis amb nosaltres que et fem una llista de motius pels quals ni t'ha de passar pel cap no acompanyar-nos. Allà van!

Fonda Pepa
Foto: Scott ChasserotFonda Pepa

1. Menjaràs 17 plats únics

I quan diem únics, és que són únics. Delícies com el caneló de gall del Penedès amb calçots de Valls i ‘topping’ de llonganissa de Vic i el tàrtar de tonyina amb ou ferrat, pa de pagès i oli de l’Empordà només es podrà tastar durant les 48 hores que duri el festival. Sí, això és: ningú més enlloc més podrà tastar el que tu tinguis al teu platet. N'hi ha per a tots els gustos i sensibilitats: asiàtics, peruans, nostrats, vegetarians, sense gluten, per als llaminers... Siguis com siguis, sortiràs amb la panxa (molt) contenta.

David Noguera, Ca la Nuri
Foto: Scott ChasserotDavid Noguera, Ca la Nuri

2. Coneixeràs xefs brutals

Per aquesta segona edició reunim el bo i millor de la restauració barcelonina a l'Antiga Fàbrica Damm. 20 cuiners i cuineres de renom cuinaran per a tu. I és tot un Dream Team dels fogons: Albert Raurich i Eugeni de Diego (Tamae), Pol Bigorra (Babula Bar 1937), Yoaké San (Yubi), Jordi Esteve (Nectari), Joan Bagur (Oaxaca), Jeff Espinoza i Roser Comellas (Warike), Marco Gessa (Blu Bar), Elia Caral (Dr. Zhang), Jordi Aros i Kuldeep Singh (Masala 73), Naoyuki Haginoya (Grup Nomo), Pedro Baño i Francisco Benítez (Fonda Pepa), Daniel Viejo (Piel de Gallina), David Noguera (Ca la Nuri), Daniel Jordà (Panes Creativos), Massimo Pignata (Delacrem), Xavi Alba (Bodega Pasaje 1986) i Jon García (Jon Cake).

Piel de Gallina
Foto: Scott ChasserotPiel de Gallina

3. Tastaràs producte català

Tots els plats tenen, com a mínim, un dels 22 productes DOP i IGP que tenim a Catalunya. Ja siguin receptes de la cuina tradicional catalana com plats d'arreu del món, tots incorporen ingredients que provenen de productors del territori. A continuació, alguns exemples per fer-te salivar: bistec tàrtar de vedella dels Pirineus catalans marinat a l'estil Babula amb oli del Baix Ebre-Montsià; yakisoba de pollastre del Prat amb mantega de l'Alt Urgell; xocolata vegana amb oli de les Garrigues i sal de Cap de Creus més torró d’Agramunt amb avellanes de Reus...

4. Els preus són econòmics

Val, molt bé tot, però això em costarà un ull de la cara, estaràs pensant... Doncs no! Els preus són d'allò més continguts. Els plats valen 5 euros i les postres, 4. Amb la beguda tampoc has de patir pel cop de destral: per una aigua pagaràs 1 euro; pels refrescos 2, igual que la birra; per la copa de vi 3 euros i quan demanis un còctel et demanaran 5 euros. L'entrada al recinte també és d'allò més econòmica: costa 5 euros i t'inclou una birra o refresc (i tot el que apareix en el punt següent).

 Axel & Jes (Sidonie) DJ
Axel & Jes (Sidonie) DJAxel & Jes (Sidonie) DJ

5. Ballaràs amb DJ amb molt bon gust

Hi haurà bon gust als plats de menjar i també als de música, perquè durant els dos dies   passaran per la taula dels DJ alguns dels noms que més ens fan moure els malucs als clubs i festivals barcelonins. Miqui Puig punxarà de 18 a 20 h de dissabte, i el seguirà Ville Rowland 'aka' Joan S. Luna, el cap de redacció de la prestigiosa 'Mondosonoro'. Si vens el diumenge, prepara't per ballar amb els hits Nacho Ruiz DJ, el DJ oficial de Ladilla Rusa, i a partir de les 16.30, amb Axel & Jes (Sidonie) DJ set. I aquest són només alguns noms: la música no deixarà de sonar a l'Antiga Fàbrica.

6. Accediràs a activitats infantils i tallers (GRATIS!)

En aquesta segona edició expandim la nostra Academy amb tallers i xerrades durant tot el cap de setmana amb accés lliure per a tots els qui estiguin a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm. Algunes de les activitats a les quals podràs accedir són un taller de maridatge amb cervesa, la ponència de la 'influencer' i xef vegana Míriam Fabà, un xou del mentalista Luis Pardo relacionat amb el menjar mexicà, o un espectacle d'humor d'Impro-Show. A més, la canalla tindrà un espai familiar –que ocuparà quasi tota la part interior del recinte– amb tallers i activitats relacionades (o no) amb el menjar.

Jon Cake
Foto: Scott ChasserottJon Cake

7. Gaudiràs de cuina non-stop

Des del moment que obrim portes fins que les tanquem podràs demanar-te els plats que vulguis en l'ordre que vulguis. La cuina és ininterrompuda des de les 12 del matí de dissabte fins a les 22.30 h, i de 12 a 18.30 h el diumenge. Que et ve de gust un pastís de formatge clàssic amb formatge Urgèlia de l'Alt Urgell a les 12.30 i un taco de 'cochinita pibil' amb mongetes del ganxet a la manera de 'frijol' a les 18 h... Cap problema! Només ho has de demanar.

8. Les begudes són de traca

Ja t'hem parlat dels plats espectaculars que podràs tastar-hi, i les begudes també estaran a l'altura. A més de les birres de la casa –Complot IPA, Estrella Damm, Daura, FreeDamm, Inèdit i Malquerida–, tindrem vins, refrescos, Cacaolat i combinacions d'allò més estimulants de les ginebres Greenalls i Ophir amb Fever Tree. Mireu que bé que sonen aquests noms Greenalls Basil Smash, Opihr Grapefruit Spritz, Greenalls Blood Orange & Fever Tree Sicilian Lemonade... El 28 i el 29 els fareu baixar per la gola i descobrireu el bon gust que tenen.

9. És un festival sostenible

Hem treballat fort perquè el Time to Eat sigui el màxim de respectuós amb el medi ambient. Per exemple, els tokens que funcionaran com a moneda del festival són del meravellós projecte Fichas Oceánicas: una empresa que fabrica fitxes amb xarxes que recullen de pescadors. Tota la vaixella i coberteria és compostable, així com els gots, que són reutilitzables i estan fets per l'empresa Ecofestes de Sallent. I en tot el recinte hi haurà contenidors de reciclatge perquè cada residu vagi al seu lloc.

Hotel Neri Relais & Châteaux
Hotel Neri Relais & Châteaux

10. Venir pot tenir premi!

És impossible que no t'hàgim convençut ja, però vaja, si pel que sigui encara dubtaves encara t'ho posarem més fàcil: entre totes les persones que assisteixin al festi sortegem un cap de setmana de tiberi gastronòmic més nit d'hotel. El premi són 24 hores de plaer gastro: comences dinant al restaurant Darvaza i acabes sopant, dormint i esmorzant de luxe a l'Hotel Neri. Fort, eh?

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al maig

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat