Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Time to Eat Fest
Time to Eat Fest

9 motius per anar al Time to Eat Fest 2023

Xefs de traca i mocador, producte català, DJs, bon ambient, sortejos... L'esdeveniment gastro de l'any!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Ja falta molt poc perquè puguem celebrar del Time to Eat Fest: el cap de setmana del 20 i 21 maig l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm acollirà la tercera edició del nostre festival gastronòmic i tenim tantes ganes que el comparteixis amb nosaltres que et fem una llista de motius pels quals ni t'ha de passar pel cap no acompanyar-nos. Allà van!

Somni
Foto: Time Out BarcelonaSomni

1. Menjaràs 16 plats únics

I quan diem únics, és que són únics. Delícies com el caneló d'ensaladilla russa amb IGP Patates de Prades o els tacos cruixents amb calçots de Valls confitats, amb fesols de Santa Pau i romesco amb avellana de Reus només es podran tastar durant les 48 hores que duri el festival. Sí, així és: fora del festival, ningú podrà tastar el que tingueu al plat. N'hi ha per a tots els gustos i les sensibilitats: cuina asiàtica, peruana, vegana, sense gluten, catalana, pastisseria d'alta volada... Mengis com mengis, et farem feliç... Siguis com siguis, sortiràs amb la panxa (molt) contenta.

Adriana Carcelén, Rasoterra
Foto: Time Out BarcelonaAdriana Carcelén, Rasoterra

2. Coneixeràs xefs brutals

Per a aquesta tercera edició hem reunit el bo i millor de la restauració barcelonina a l'Antiga Fàbrica Damm. 21 xefs de 16 restaurants de renom cuinaran per a tu. I és tot un Dream Team dels fogons: Rafa Zafra (Per Feina), Carles Abellan (Tapas24), Rafael Erbs (RíasKRU), Dieter Westphalen (Leche de Tigre), Lena Maria Grané i Ricky Smith (Baló), Miguel Muñoz ( Somni), Mani i Magid Alam (Baby Jalebi), Adriana Carcelén (Rasoterra), Max Boniface i Zaraida Fernández (Väcka), Takeshi Somekawa i Albert Rurich (Dos Pebrots), Meilan Kao (Kao Street), Oriol Samitier (Casa Amàlia), Sofia Janer i Víctor Gonzalo (La Dramerie), Albert Roca (Sant Croi) i Hugo Roche (Pasté BCN).

Carles Abellan a Tapas24
Foto: Time Out BarcelonaCarles Abellan a Tapas24

3. Tastaràs producte català

La Dramerie
Foto: Time Out BarcelonaLa Dramerie

Tots els plats tenen, com a mínim, un dels 21 productes DOP i IGP que tenim a Catalunya. Ja siguin receptes de la cuina tradicional catalana com plats de tot el món, tots incorporen ingredients que provenen de productors del territori. A continuació, alguns exemples per fer-te salivar: un molt indi 'butter chicken' amb pollastre del Prat i mantega dels Pirineus, un temaki de tonyina vermella Balfegó (potser el millor del món) amb arròs del Delta de l'Ebre, un cebiche de calamar gegant i pesca de temporada amb mongetes del ganxet..

4. Els preus són econòmics

D'acord, molt bé tot, però això em costarà un ull de la cara, estaràs pensant... Doncs no! Els preus són molt continguts, si tenim en compte la qualitat-preu de tenir xefs estrelles cuinant el millor producte de proximitat. Els plats valen 6 euros i les postres, 5. Amb la beguda tampoc no heu de patir: pagareu 3 euros pels refrescos, igual que per la birra; per la copa de vi 4 euros i per un còctel us demanaran 6 euros. L'entrada al recinte també és molt econòmica: costa 5 euros (i inclou tot el que apareix als punts 6 i 7).

5. Ballaràs amb DJ amb molt bon gust

Marc Dorian
Foto: DSKPOPMarc Dorian

Hi haurà bon gust als plats de menjar i també als de música, perquè durant els dos dies passaran per la taula dels DJ alguns dels noms que més ens fan moure els malucs als clubs i festivals barcelonins. El dissabte, Sonido Tupinamba DJ, jefa del funk exòtic i tropicalista, punxarà de 15.30 a 18.30. La rellevarà la molt hedonista sessió de Miss Tuk DJ, i a les 20.30 h final de festa amb Marc Dorian, el cantant de Dorian en la seva incendiària faceta  de DJ: s'espera una sessió de new wave i música negra de traca. Si veniu diumenge, prepareu-vos per ballar amb els hits de Siamiss DJ (15.30), Bulma Beat (18 h) i l'històric DJ Amable (20.30 h). Tot un trio d'asos de la cultura de clubs de Barcelona més propera al pop espurnejant.

6. Tallers i tastos de les darreres tendències gastro (GRATIS!)

En aquesta segona edició expandim la nostra Academy amb tallers i tasts tot el cap de setmana. Res de teoria, aquesta vegada: tot és pràctica! Tindreu un tast de vermut amb François Monti i Roberto Castán el dissabte a les 12.30, tasts de cerveses Damm el dissabte a les 15 h i el diumenge de 12.30 a 14.40 –en dos torns, n'hi haurà per a tots– i també tallers amb les noves tendències de cuina sana. Amb experts com una catedral: Microorganismes.org ens ensenyaran com fer kimchi a casa (dissabte, a les 17.40 h) i després Veganashi oferiran un taller de sushi vegà, dissabte a les 19 h. I més probiòtics benefactors amb un taller de kombutxa diumenge a les 15 h. Però també hi ha espai per al gaudi més hedonista: tastos de formatge i vi dissabte a les 16.20 h i diumenge de formatges 17.40 h. I per acabar cada jornada, un taller de còctels a les 20.20 h.  

7. Gaudiràs de cuina non-stop

Casa Amàlia
Foto: Time Out BarcelonaCasa Amàlia

Des del moment que obrim portes fins que les tanquem podràs demanar-te els plats que vulguis en l'ordre que vulguis. La cuina és ininterrompuda des de les 12 del matí de dissabte fins a les 22.30 h, i de 12 a 18.30 h el diumenge. Que et ve de gust un pastís de formatge clàssic amb formatge Urgèlia de l'Alt Urgell a les 12.30 i un taco amb mongetes del ganxet a la manera de 'frijol' a les 18 h... Cap problema! Només ho has de demanar.

8. És un festival sostenible i 'cashless'

Hem treballat molt perquè el Time to Eat sigui respectuós amb el medi ambient al màxim. Tota la vaixella i coberteria és compostable, així com els gots, reutilitzables. I a tot el recinte hi haurà contenidors de reciclatge perquè cada residu vagi al lloc que li correspon. En la nostra ànsia d'aconseguir la màxima sostenibilitat, hem prescindit de les fitxes de tokens: tots els pagaments seran 'cashless': podràs carregar saldo mitjançant un tiquet digital amb codi QR i dos estands de suport digital. 

9. Et posarem en forma!

Una novetat molt interessant: aquest any el nostre festival oferirà el Time To Fit, una activitat centrada en l'exercici i el menjar saludable que inclou una sessió d'entrenament de força. A partir de les 10 h del diumenge, aprendràs moviments clau per millorar els teus entrenaments i les teves postures corporals, i després hi haurà un entrenament de fitness, per seguir amb una entrevista a la nutricionista i 'health coach' Irene Macule. Per acabar, un brunch amb un assortiment d'aliments saludables creat per autèntics especialistes en el tema, @my.fitnessmeals, i begudes a càrrec de Lifepro. Time To Fit costa 19,95 € i inclou l'entrada al Time to Eat.

NO T'HO PERDIS: Tota la informació sobre el Time to Eat Fest

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat