Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cepa 21 Bodegas
Foto: IG @cepa21bodegasCepa 21 Bodegas

2,5 milions d'euros en vi llençats pel desaigüe en el sabotatge d'un dels cellers més prestigiosos de l'Estat

La persona encaputxada va ser captada per una càmera de seguretat mentre obria els dipòsits que contenien vins d'alta gamma

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

60.000 litres de vi d'alta gamma valorat el 2,5 milions d'euros: aquestes han estat les pèrdues d'un dels cellers més prestigiosos de l'Estat. Una persona encaputxada va assaltar l'interior de les instal·lacions de Cepa 21, a Castrillo de Duero, a Valladolid, la matinada del passat diumenge 18 de febrer. L'individu va ser captat per una de les càmeres de seguretat del celler mentre obria diversos dipòsits que contenien milers de litres de dos dels vins més prestigiosos del conegut celler, l'Horcajo i el Malabrigo, a més d'un altre que contenia el seu vi insígnia Cepa 21.

L'amo de l'empresa, José Moro, va denunciar els fets a la Guàrdia Civil, que va iniciar una investigació per esbrinar la identitat de la persona encaputxada, així com el motiu que la van dur a assaltar les instal·lacions. Malgrat que podria semblar un robatori, les autoritats i el mateix propietari han descartat aquesta hipòtesi, ja que no troben a faltar res del celler i, segons el vídeo de la càmera de seguretat, l'individu no portava cap recipient ni mecanisme preparat per endur-se els litres de vi. Pel que fa a la seva identitat, encara no hi ha cap informació, tot i que, segons les imatges, sembla que no té dificultats per obrir els dipòsits, cosa que indica que ja tenia coneixements de com funcionaven.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Marta Clot (@ladelsvins)

La principal hipòtesi és que els fets es van tractar d'un sabotatge contra l'empresa, que és una de les més prestigioses de la Ribera del Duero, així com contra José Moro, un dels cellerers més importants de Valladolid.  

El vi, un producte objecte de robatoris

A més del sabotatge de Cepa 21, alguns cellers de Catalunya també han patit robatoris dels seus vins més luxosos. Durant el passat 2023, uns lladres van assaltar la seu de Vins i Licors Grau, a Palafrugell, i es van endur diverses ampolles de vi valorades en 111.000 euros, entre les quals es trobava una ampolla d'un dels vins més cars del món amb un valor de 30.000 euros. Els fets van tenir lloc el passat 9 de juliol, quan a plena llum del dia els individus es van fer passar per uns clients més i, sense perdre temps, van saquejar el local amb una palanca i unes ventoses que portaven a les seves motxilles.

Un altre producte gastronòmic que s'ha convertit en objecte de robatoris és l'oli d'oliva. El preu de l'or líquid d'aquesta dècada no para de créixer i ha arribat als 10 euros per litre d'oli de marca blanca. Fa unes setmanes, el magatzem d'Olis Bargalló, a Castellví de Rosanes, va ser assaltat per un grup de lladres que es van endur fins a 10.000 litres d'oli valorats en més de 70.000 euros, un dels robatoris més importants de la zona de les últimes dècades.

NO T'HO PERDIS: Els millors bars de vins de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat