Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Oli d'oliva
Foto: Shutterstock

Roben 10.000 litres d'oli d'oliva d'un magatzem d'un poble de Barcelona

Els lladres també es van endur la caixa forta de l'empresa Olis Bargalló a les instal·lacions de Castellví de Rosanes

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La inflació ha arribat a gairebé tots els sectors de la societat; l'habitatge ha estat un dels més afectats, així com el de l'alimentació. Dins d'aquest últim, hi ha productes que s'han convertit en autèntics tresors alimentaris, com és el cas de l'oli d'oliva. Espanya és el país d'Europa on més s'ha disparat el preu de l'oli, més del 40% en comparació al 2022, una xifra que situa el preu del litre d'oli de marca blanca a gairebé 10 euros

Ara sí que podem dir que l'oli d'oliva s'ha convertit en l'or líquid de l'actualitat, tant, que també s'ha convertit en objecte de robatoris. La matinada del dilluns 29 de gener, el magatzem situat al polígon industrial de Castellví de Rosanes, a la província de Barcelona, d'Olis Bargalló va ser assaltat per un grup de lladres que es van endur uns 10.000 litres d'oli d'oliva, a més de la caixa forta. Segons ha calculat Francesc Bargalló, el propietari de l'empresa, les pèrdues han superat els 70.000 euros, el que converteix aquest robatori en un dels més importants de la zona de les últimes dècades.   

Oli d'oliva Baralló
Foto: Olis Bargalló

Segons suposen els treballadors i els amos d'Olis Bargalló, els assaltants van aconseguir desactivar els sistemes de seguretat i van accedir al recinte amb un camió, on van carregar diverses caixes de garrafes d'oli d'oliva verge extra de 5 i 2 litres, oli d'oliva suau de 5 i 2 litres i oli gustós de 5 litres. Els lladres també es van endur ampolles de 500 ml d'AOVE arbequina i oli d'oliva verge extra en format marasca, dins d'ampolles de vidre verd. 

Francesc Bargalló ja ha denunciat els fets als Mossos d'Esquadra, tot i que també ha alertat els seus clients i ha demanat col·laboració per poder arrestar els culpables, ja que podrien posar a la venda els productes fora del mercat habitual de la marca, a mercats i restaurants, entre d'altres. 

El segon robatori en menys d'un any

No és el primer cop que les instal·lacions d'Olis Bargalló pateixen un robatori. Fa menys d'un any, l'abril de 2023, també van assaltar les seves instal·lacions, tot i que els delinqüents només van causar pèrdues econòmiques, ja que no es van endur cap producte del magatzem. En aquesta ocasió, però, "ho tenien tot planificat (...) eren especialistes i sabien al que venien" assegura Bargalló en nota de premsa. 

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al febrer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat