Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

3xTres escenifica el pas del Victòria al Mago Pop

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

A la façana del Victòria, al Paral·lel, ja no s'anuncia cap musical. Una fotografia gegant del Mago Pop i el seu xou 'Nada es imposible' palesa el canvi de mans del teatre, que en els últims 33 anys ha estat el baluard de les companyies Tricicle i Dagoll Dagom i de la productora Anexa (és a dir, 3xTres), el lloc on el trio format per Carles Sans, Paco Mir i Joan Gràcia han enlairat la seva carrera d'abast mundial, on la companyia de Joan Lluís Bozzo i Anna Rosa Cisquella han estrenat 'Mar i cel', 'Flor de nit' o 'El mikado', on es va estrenar 'Cómeme el coco negro' de La Cubana, on Faemino y Cansado van trepitjar un teatre per primer cop...

El 1986, 3xTres va assumir el Victòria després que el fracàs de 'Romeu i Julieta' dirigit per Esteve Polls portés els gestors del teatre, els germans Balaguer, a estudiar-ne la venda per convertir-lo en un pàrquing. Toni Albaladejo, d'Anexa, recorda que la direcció artística del teatre anava a càrrec de, ni més ni menys, Sara Montiel. I Cisquella matisa que, el 1986, aleshores només hi ha via deu teatres programant de manera regular a Barcelona. Ara n'hi ha una cinquantena!

Bozzo, el 1986 tenia 33 anys. Avui, 2019, qui en té 33 és el Mago Pop. "Ens fa pena perquè aquí hi han hagut molts d’esforços", diu el director teatral, a qui també li dol marxar del Paral·lel, un carrer que ells han ajudat a "recuperar la seva força".

Els 3xTres, però, no es queden al carrer. També gestionen el Poliorama, a la Rambla, des d'on intentaran donar continuïtat a una idea de fer "teatre popular de qualitat" que fa més de quatre dècades que els fa bellugar. Tornarà 'Maremar', 'La importància de ser Frank', 'La llamada', i les T de Teatre versionaran els contes d'Empar Moliner a 'T'estimo si he begut', entre d'altres.

NO T'HO PERDIS: Al teatre per 12 euros... o menys

Últimes notícies

    Publicitat