Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 motius per veure 'Into the night', la sèrie de moda de Netflix

Els passatgers d'un avió han de fugir del Sol per sobreviure: la primera producció belga per a Netflix ho està petant

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

Ha estat arribar i moldre. La primera producció belga de Netflix està tenint uns resultats espectaculars des que es va estrenar l'1 de maig. 'Into the night' no és una història original –va de la destrucció del món, et sona, oi?–, però, malgrat la seva senzillesa, està enganxant milers d'espectadors que devoren els capítols com anxoves en els vermuts de confinament.

Per què agrada tant? Aquí et donem cinc motius:

1- Et semblarà que la nostra crisi no és per tant

Imagina't un món en què el Sol, cada vegada que surt, mata tot allò que es troba pel davant. Això és el que planteja 'Into the night', la sèrie belga basada en el llibre 'The old axolotl', de l'escriptor polonès Jacek Dukaj. Un grup de desconeguts que coincideixen en un vol a Moscou han d'aliar-se els agradi o no –més aviat és no, esclar– per evitar la mort que arriba amb l'alba. Això vol dir que han de buscar un refugi i alhora evitar els raigs solars ... i les espurnes que salten entre ells. El teu confinament ja no et sembla tan dolent, no?

2. Curta i trepidant

Si creus que la parella perfecta és la de bo amb breu, aquesta sèrie t'encantarà. La primera temporada té només sis capítols que duren menys de 40 minuts. I és pura adrenalina. El fet d'haver d'eludir els raigs solars empeny la trama en una fugida sense fi que et deixa sense alè. L'inconvenient? Cada capítol se't farà curt i en voldràs més.

3. Canvi d'aires

És refrescant que els personatges no siguin d'Omaha (Nebraska) ni de Ventura (Califòrnia), sinó de Turquia, Bèlgica, Polònia, Itàlia, Rússia... L'elenc es podria interpretar com una Europa a petita escala on es mostren els recels entre les diferents nacionalitats. També hi ha espai per al tòpic –no sé com prendran els italians el personatge de Terenzio–, però com a espectadora és estimulant sentir idiomes veïns i referències a llocs comuns europeus poc habituals en la ficció.

4. Personatges amb ganxo (pel boc gros)

'Into the night' potser et recorda de vegades a 'Lost', sobretot en els flashbacks amb què es mostra la vida dels personatges abans de pujar a l'avió. Capítol a capítol, es van revelant aspectes i matisos de la seva personalitat, això sí, amb traç molt gruixut: no espereu la delicadesa psicològica de sèries com 'Mad Men', ni de bon tros, però els seus protagonistes generen l'empatia i l'interès suficients per a un bon producte d'acció.

5. 'Low cost' que fa el fet

Es pot fer una sèrie que enganxi com un xiclet amb el pressupost de manicura de 'Joc de trons'? 'Into the night' ho demostra. La sèrie belga no fa ostentacions de gran producció, sinó de tot el contrari. En tot moment fa la sensació de contenció i la trama es desenvolupa amb una economia de recursos sorprenent, sense arribar a resultar 'cutre'. Per entendre'ns, sembla haver estat rodada a les circumstàncies actuals.

NO T'HO PERDIS: Les millors noves sèries que has de veure

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat