Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Festa Major de Sants 2017. Carrer Vallespir de Baix.
© Maria DiasFesta Major de Sants 2017. Carrer Vallespir de Baix.

6 coses que has de saber de la Festa Major de Sants 2019

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Un cop superem les festes majors de Gràcia i de Sant Roc, el barri de Sants agafa el relleu i la responsabilitat de tancar un agost que és sinònim de cercaviles, concerts i carrers guarnits. Del dissabte 24 d'agost al diumenge 1 de setembre el barri surt al carrer amb un centenar d'activitats de tots els colors, gustos i edats. A continuació et deixem 6 coses que fan de les Festes de Sants un imperdible i un molt bon pla per posar punt final a l'agost.

1. Carrers guarnits a Sants

Gràcia i Sants saben bé que la festa també entra pels ulls i que un barri amb carrers engalanats fa festa i fa barri. Enguany 14 espais competiran per ser el carrer, passeig o la plaça més ben guarnida del barri. El veredicte se sabrà el dilluns 26 d'agost a les 19.30 h al Parc de l'Espanya Industrial.

Carrer guarnit de Sants
© Maria Dias

2. Cartell

L'il·lustrador, dissenyador i veí del barri Jordi Sales ha firmat el cartell de les festes d'enguany. La cultura popular i els carrers guarnits són els protagonistes d'un disseny que va sortir vencedor entre les 43 propostes que s'hi van presentar.

Cartell Festa Major de Sants 2019
© Jordi Sales

3. Pregó televisiu

Toni Rovira i... la Festa Major de Sants. El dissabte 24 d'agost a les 20 h el conegut presentador podria fer una excepció i, en honor al nom del seu programa, rebatejar-lo per a l'ocasió. Serà l'encarregat de donar la benvinguda a les festes. El pregó anirà a càrrec del comunicador però el tret de sortida de la Festa Major començarà partir de les 10 h amb l'ofrena floral a Sant Bartomeu i els balls i lluïments de les diferents colles i agrupacions de cultural popular del barri.

Toni Rovira

4. Per tots els sants, no passis gana

No hi ha festa major sense bona teca i a Sants ho saben bé. No escatimen en creativitat pels carrers, en una programació festiva a l'alçada però tampoc en activitats gastronòmiques ben originals. Obre gana amb un vermut musical el diumenge 25 a les 12h, tolera els alls al concurs d'allioli del diumenge 25 o ves al sopar mexicà del dissabte 31. A aquests tres destacats cal sumar-hi carrers com el d'Alcolea de Dalt que s'especialitzarà en concursos de menjar (truites, canapès i tapes), diferents sardinades, paelles i sopars de veïns per donar i per vendre. Busca el teu pla gastronòmic i per preus simbòlics soparàs bé i ajudaràs a col·laborar amb les diferents colles del barri.

5. Nits de música

Tot i que durant una setmana la majoria dels carrers de Sants seran una festa plena d'escenaris, espais per a tallers i sopar populars, és el Parc de l'Espanya Industrial on es concentraran els concerts més multitudinaris. Grups com Hotel Cochambre o Hello Lilliput hi actuaran a partir de les 21.30h el dimarts 27 d'agost. Altres noms destacats com Pirat's Sound Sistema ho faran el dimecres 28 al carrer del Vallespir de Baix o la de Miquel del Roig el dimecres 28 d'agost a les 23 h al carrer dels Comtes de Bell-lloc.

Parc de l'Espanya Industrial - Sants
© Ajuntament de Barcelona

6. Sants antimasclista

Les nits del 24, 29, 30 i 31 d'agost dues parelles vetllaran pel compliment del protocol d'actuació contra les agressions masclistes fent tasques de sensibilització, assessorament i detecció als diversos espais on hi haurà activitats durant la Festa Major. A més les comissions organitzadores han rebut una formació específica per tal d'intervenir d'acord amb el Protocol durant tota la Festa Major.

NO T'HO PERDIS: Guia de les Festa Major de Sants 2019

Últimes notícies

    Publicitat