Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Festes de Sants 2019: Carrer Valladolid
Foto: Maria DiasFestes de Sants 2019: Carrer Valladolid

Guia de la Festa Major de Sants 2023

Tota la informació per gaudir de les festes: concerts, activitats, carrers guarnits...

Eugènia Güell
Escrit per
Eugènia Güell
Publicitat

Després de Gràcia, toca la Festa Major de Sants, una celebració que no es deixa eclipsar i continua exercint el seu encant com a referent de barri popular i familiar, senzill i sense grans aglomeracions. Aquest any les podreu gaudir des del 19 al 27 d'agost. Al programa trobareu activitats de tota mena, però només passejant pel barri ja veureu els carrers guarnits. Us hem triat unes quantes propostes per a cada dia perquè gaudiu de les festes.

Podeu trobar la programació completa aquí.

NO T'HO PERDIS: Els millors plans de la setmana

Dissabte 19
©gegantsdesants.cat

Dissabte 19

La Festa Major començarà amb una traca d'inici a les 19 h al carrer Galileu, seguida d'uns balls dels Gegants i tabalers de Sants amb un pilar dels Castellers del barri, que precediran el pregó a càrrec dels germans Fortuny de la Companyia Elèctrica Dharma. Tot plegat serà al Parc de l'Espanya Industrial a les 19 h.

Aquella nit hi haurà festa a la majoria de carrers: a Vallespir, per exemple, hi haurà el xou ImproBCN (21.15 h), on després hi haurà un concert de Luis Washington i el seu Sabor Latino'86. A les 23 h hi haurà diversos DJ al carrer Vallespir de Dalt i a Alcolea. A la plaça de Can Climent hi haurà un ball de gralles amb els Quatrevents i Dos de Pega.

Diumenge 20
eugènia güell

Diumenge 20

Si considereu que sou bons cuinant una paella, a la plaça Can Climent en faran un concurs el diumenge a les 12 h. Mentrestant, al carrer Guadiana hi haurà un vermut musical, i la teca seguirà amb la botifarrada catalana al carrer Valladolid (13.30 h) i la sardinada al carrer Vallespir.

Si voleu anar a les festes amb la canalla, és un bon dia: fan una xocolatada infantil al carrer Guadiana (18 h) i un contacontes de mites grecs (19 h).

La nit acabarà amb unes havaneres al carrer Alcolea de Baix (19.30 h), la pel·lícula 'Tamibén la lluvia' a la fresca al carrer Papin (22 h) i el DJ Trapella a la plaça Can Climent (23.30 h).

Publicitat
Dilluns 21
Foto: Maria Dias

Dilluns 21

El dilluns començarà amb jocs infantils i tallers a la plaça Farga (10.30 h) i al carrer Alcolea de Baix, Galileu, Guadiana i Sagunt.

Pels més culturetes, hi haurà el recital poètic 'Versant camins' a la plaça Farga (17.30 h). La nit de dilluns sonarà a ritme d'havaneres: 'hi haurà al carrer vallespir de dalt (19 h), al carrer Guadiana amb Les Anxovetes (19.30 h) i al carrer Robrenyo (20 h). 

A les 21 h hi haurà un sopar de pizzes al carrer Sagunt, per fer coixí a la nit musical que ens espera: hi haurà DJs al carrer Galileu i al carrer Guadiana. A Robrenyo sonarà música dels 80 (a les 23 h) i a Guadiana, house techno (23.30 h).

Dimarts 22
eugènia güell

Dimarts 22

El dimarts 22 és el dia dels sopars de germanor: diversos carrers faran aquestes trobades a partir de les 20 h.

La nit acabarà amb un concert unitari amb Malànima i la Companyia Elèctrica Dharma a la plaça Can Climent, precedit d'unes havaneres amb Xicranda.

Durant el dia, hi haurà Bàsquet de carrer amb Streetball BCN Sants i jocs populars i tradicionals de fusta al Parc de l'Espanya Industrial (10 h).

Publicitat
Dimecres 23
Foto: Maria Dias

Dimecres 23

Guardeu-vos forat pel dimecres perquè hi haurà una botifarrada a la plaça Farga (13.30 h) i al carrer Galileu (15 h), una gran paella popular a Alcolea de Baix i una sardinada a Alcolea de Dalt (14 h).

A la tarda, la llibreria La Inexplicable farà una activitat de contacontes i xocolatada al carrer Sagunt (18.30 h) i a la nit podeu assistir a una classe de swing al carrer Alcolea de Baix (22 h) o al concert de Miquel del Roig (23 h) a la plaça Can Climent. La nit seguirà a diversos carrers amb concerts i música, com el DJ Sarkeda al carrer Valladolid o The Hot Swing Machine a Alcolea de Baix.

Dijous 24
eugènia güell

Dijous 24

Al carrer Galileu hi haurà una fira d'artesans de 10 a 20 h i es farà, a les 11 h, una gimcana fotogràfica que començarà al carrer Papin.

El dia seguirà amb una botifarrada a Vallespir de Baix (13.45 h), una sardinada a Valladolid (14 h) i una xocolatada al carrer Finlàndia (17 h). 

Al carrer Papin a les 21.30 h hi haurà monòlegs amb Vanessa Lokiu, Andrea Farina i Irene Minovas, i al carrer Valladolid un drag xou i un altre monòleg. A les 21 h hi haurà un concert de rumba a Vallespir de Dalt, i un altre del mateix estiu al carrer Galileu a les 0.30 h.

Publicitat
Divendres 25
eugènia güell

Divendres 25

Si sou prou atrevits, podeu anar al carrer Finlàndia a fer un escape room (11.30 h). Si sou més de tranquil·litat, espereu-vos a les 12.30 h, que hi faran un vermut musical.

Es dinaran mandonguilles, fideuà o botifarres, segons si aneu a Alcolea de Baix, de Dalt o a Vallespir de Dalt (14 h).

A la tarda, hi ha varis tallers: un d'iniciació a la rumba (Valladolid, 17 h), un d'iniciació al graffiti (Comtes de Bell-lloc, 18 h) i un altre de sexy dance (Guadiana, 19 h).

Al vespre, hi haurà concerts i DJs, com al carrer Finlàndia amb DJ Txanga o la Nit Punk de Vallespir de Baix. Els més energètics seran els del carrer Guadiana, amb La Noche Quilombera.

Dissabte 26
Diables Guspires de Sants

Dissabte 26

L'últim dia fort de les festes de Sants estarà ple d'activitats, però destaquen sobretot l'actuació dels castellers (a les 18 h a la plaça Boneti Muixí) i el correfoc, que n'hi haurà un d'infantil que anirà de Can Mantega a la Rambla de Sants (18.30 h) i l'adult, a les 21.30 h, de plaça Osca a plaça Bonet i Muixí, que encendrà la guspira per cremar la nit amb els concerts que hi ha programats. N'hi haurà a Alcolea, Sagunt, Robrenyo, Galileu, Guadiana, Vallespir i Plaça Farga, com per exemple, el de rock'nroll amb Rock The Night a Vallespir de Dalt o el de Figa Flawas a la plaça de Can Climent i Ven'nus, a les 22.45 h.

El DJ Karmelas farà saltar a tothom al carrer Guadiana (0.30 h) i la nit acabarà amb la traca final, als carrers Alcolea de Baix, Finlàndia, Galileu i Guadiana, a les 3 h.

Publicitat
Diumenge 28
eugènia güell

Diumenge 28

L'últim dia és de descans i de ressaca. Direm adéu i fins l'any que ve amb el piromusical a les grades de l'Espanya Industrial a les 22 h. I serà l'últim dia per veure els carrers guarnits.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat