Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 6 noms i marques del 080 Barcelona que has de conèixer
Notícies / Tendències

6 noms i marques del 080 Barcelona que has de conèixer

080 Barcelona Fashion
Foto: Maria Dias

Nova edició del 080 Barcelona Fashion, que transforma el Recinte modernista de Sant Pau en una passarel·la on, al llarg de quatre dies, es presentaran col·leccions de marques i dissenyadors que abracen tots els estils. La passarel·la adopta un accent més internacional a consciència i s'adapta als nous plantejaments de la indústria, que aposta per posades en escena menys canòniques on es redueix la distància espacial i temporal amb les col·leccions presentades (ho veus i aviat es troba a botigues). Pugin a la passarel·la a desfilar o presentin les seves creacions al Capsules Day, ens quedem amb aquestes propostes de regust local.

Boris Bidjan Saberi

El dissenyador alemany completa la seva formació a Barcelona el 2006 i és aquí on decideix establir la seva marca (primer a Monistrol, després al Poblenou). Habitual de la passarel·la de París, Bidjan presenta al 080 les seves creacions, inspirades en el carrer i la moda urbana però amb l'esperit d'avantguarda present en els patrons i els materials emprats (dels orgànics pell i feltre fins a vinil o quitrà). El seu retorn a la passarel·la de Barcelona es completa amb una exposició de peces, de les més comercials a les més escultòriques; és la segona pell de Boris Bidjan.

 

Exposició de Boris Bidjan Saberi
Foto: 080 Barcelona

 

Txell Miras

La passarel·la tradicional pot ser una fórmula esgotada, però Txell Miras és de les dissenyadores que sap treure partit a la posada en escena; aquesta vegada ens situa a l'era 'Post-robot' i apunta la necessitat d'humanisme en una societat cada vegada més robotitzada i presa per la intel·ligència artificial. Això es tradueix en una col·lecció que barreja teixits com el punt i també el neó en la paleta habitual de Txell Miras; s'acompanya d'una original proposta d'accessoris amb tocs minimalistes.

 

Txell Miras
Foto: 080 Barcelona

 

Designers Society

La marca s'ha estrenat al 080 en el primer dia de desfilades amb la col·lecció per a l'estiu 2020. La proposta, emparentada amb Teoh and Lea i encapçalada per Pep Generó, que compta amb més de 20 anys d'experiència en el sector tèxtil, barreja influències i estils i es tradueix en propostes casuals i actuals per vestir la dona jove.

 

Designers Society
Foto: 080 Barcelona

 

Juanjo Villalba Bermúdez

Representa l'estrena de Juanjo Villalba Bermúdez com a dissenyador després d'anys dedicat al màrqueting de moda. Es forma a l'IED, aprèn al taller de Juan Vidal i fa una primera col·lecció masculina que beu dels diferents sentiments involucrats en una història d'amor. Empra fins a 30 teixits diferents tot reivindicant la roba de treball i l'univers de la construcció, en un homenatge als seus origens de família obrera.

 

Juanjo Villalba Bermudez
Foto: Mar Ordoñez

 

Lagaam

Una història d'èxit empresarial i de com es pot fer el salt d'Instagram a una marca de moda femenina. La proposta d'Inés Arroyo no ha parat de créixer des de 2016 i es tradueix en roba i accessoris bàsics, amb un punt sofisticat, i assequibles. Compta amb un espai físic al Passatge Marimon (obren en horari reduït i no tenen estoc, la compra es fa online) i amb diferents propostes de subscripció per a clients que combreguen amb la seva filosofia de "compra millor, vesteix-te més". 

 

Lagaam
Foto: Lagaam

 

Alled-Martinez

El dissenyador nascut a Barcelona i format a Londres –on va obtenir el premi LVMH 2018 per a graduats– és un altre dels protagonistes del Capsules Day. En les seves creacions (sobretot vestits i abrics elegants, de retorn als anys 70) juga a dur els teixits més enllà, fusionant maneres de fer de la sastreria amb les tècniques més evolucionades per treballar el punt.

 

Alled-Martinez
Foto: 080 Barcelona

 

 

NO T'HO PERDIS: les botigues més boniques de Barcelona.

 

Advertising
Advertising