Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
080 Barcelona Fashion
Foto: Maria Dias

6 noms i marques del 080 Barcelona que has de conèixer

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Nova edició del 080 Barcelona Fashion, que transforma el Recinte modernista de Sant Pau en una passarel·la on, al llarg de quatre dies, es presentaran col·leccions de marques i dissenyadors que abracen tots els estils. La passarel·la adopta un accent més internacional a consciència i s'adapta als nous plantejaments de la indústria, que aposta per posades en escena menys canòniques on es redueix la distància espacial i temporal amb les col·leccions presentades (ho veus i aviat es troba a botigues). Pugin a la passarel·la a desfilar o presentin les seves creacions al Capsules Day, ens quedem amb aquestes propostes de regust local.

Boris Bidjan Saberi

El dissenyador alemany completa la seva formació a Barcelona el 2006 i és aquí on decideix establir la seva marca (primer a Monistrol, després al Poblenou). Habitual de la passarel·la de París, Bidjan presenta al 080 les seves creacions, inspirades en el carrer i la moda urbana però amb l'esperit d'avantguarda present en els patrons i els materials emprats (dels orgànics pell i feltre fins a vinil o quitrà). El seu retorn a la passarel·la de Barcelona es completa amb una exposició de peces, de les més comercials a les més escultòriques; és la segona pell de Boris Bidjan.

Exposició de Boris Bidjan Saberi
Foto: 080 Barcelona

Txell Miras

La passarel·la tradicional pot ser una fórmula esgotada, però Txell Miras és de les dissenyadores que sap treure partit a la posada en escena; aquesta vegada ens situa a l'era 'Post-robot' i apunta la necessitat d'humanisme en una societat cada vegada més robotitzada i presa per la intel·ligència artificial. Això es tradueix en una col·lecció que barreja teixits com el punt i també el neó en la paleta habitual de Txell Miras; s'acompanya d'una original proposta d'accessoris amb tocs minimalistes.

Txell Miras
Foto: 080 Barcelona

Designers Society

La marca s'ha estrenat al 080 en el primer dia de desfilades amb la col·lecció per a l'estiu 2020. La proposta, emparentada amb Teoh and Lea i encapçalada per Pep Generó, que compta amb més de 20 anys d'experiència en el sector tèxtil, barreja influències i estils i es tradueix en propostes casuals i actuals per vestir la dona jove.

Designers Society
Foto: 080 Barcelona

Juanjo Villalba Bermúdez

Representa l'estrena de Juanjo Villalba Bermúdez com a dissenyador després d'anys dedicat al màrqueting de moda. Es forma a l'IED, aprèn al taller de Juan Vidal i fa una primera col·lecció masculina que beu dels diferents sentiments involucrats en una història d'amor. Empra fins a 30 teixits diferents tot reivindicant la roba de treball i l'univers de la construcció, en un homenatge als seus origens de família obrera.

Juanjo Villalba Bermudez
Foto: Mar Ordoñez

Lagaam

Una història d'èxit empresarial i de com es pot fer el salt d'Instagram a una marca de moda femenina. La proposta d'Inés Arroyo no ha parat de créixer des de 2016 i es tradueix en roba i accessoris bàsics, amb un punt sofisticat, i assequibles. Compta amb un espai físic al Passatge Marimon (obren en horari reduït i no tenen estoc, la compra es fa online) i amb diferents propostes de subscripció per a clients que combreguen amb la seva filosofia de "compra millor, vesteix-te més". 

Lagaam
Foto: Lagaam

Alled-Martinez

El dissenyador nascut a Barcelona i format a Londres –on va obtenir el premi LVMH 2018 per a graduats– és un altre dels protagonistes del Capsules Day. En les seves creacions (sobretot vestits i abrics elegants, de retorn als anys 70) juga a dur els teixits més enllà, fusionant maneres de fer de la sastreria amb les tècniques més evolucionades per treballar el punt.

Alled-Martinez
Foto: 080 Barcelona

NO T'HO PERDIS: les botigues més boniques de Barcelona.

Últimes notícies

    Publicitat