Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cinema buit
Foto: Shutterstock

70 sales de cinema de tot el país s'uneixen per oferir-nos estrenes online

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Per als amants del cinema no hi ha res com seure a una sala i gaudir d'una pel·lícula en enfront d'una gran pantalla, en la més absoluta foscor i amb el so òptim característic. Aquests instants, de moment, els haurem de traslladar a la sala de casa utilitzant les plataformes de 'streaming'. Però les plataformes online no ens ofereixen les estrenes que han arribat a la gran pantalla durant aquests dies. No podríem veure-les també en línia i des de la comoditat del nostre sofà? 

Doncs sí, a partir d'ara serà possible. Més de setanta sales de tot el país han posat en marxa la plataforma Sala Virtual de Cine. La iniciativa ha estat impulsada per A Contracorriente Films i els Cinemes Verdi, perquè el públic –tots nosaltres– puguem gaudir d'algunes d'aquestes estrenes des dels nostres dispositius mòbils o les smart TV. El preu serà de 6,95 euros, al voltant del que costaria una entrada a la majoria dels cinemes que conformen aquesta iniciativa, i els beneficis es compartiran entre totes les sales. 

La nova Sala Virtual de Cinema no és el primer projecte que el sector audiovisual posa en marxa amb motiu de l'actual situació que ha obligat a tancar les sales convencionals. Recentment, la distribuïdora Avalon, centrada en el cinema independent, va organitzar la preestrena online -concretament, a Filmin- de 'Matthias & Maxime', la nova cinta del canadenc Xavier Dolan, que es va convertir en una de les pel·lícules més vistes de la plataforma. Altres empreses, com les sales de versió original Cines Renoir, han organitzat festivals temàtics de cinema gratuït.


Les conseqüències de la crisi

Hem vist que, a causa de totes les cancel·lacions d'esdeveniments per no poder sortir, el sector cultural és un dels que més està patint les conseqüències de la crisi. Les sales de cinema, així com les de concerts, els teatres, les llibreries o les galeries d'art, van ser dels primers espais a abaixar la persiana, i molts estan convençuts que seran els últims a tornar a pujar-les.

Quan es va decretar l'estat d'alarma, fa un mes, l'Associació per al Desenvolupament de la Propietat Intel·lectual (Adepi), va calcular que les indústries culturals perdrien al nostre país gairebé 3.000 milions d'euros durant aquest primer mes. La importància del sector es reflecteix, així mateix, en el PIB, al qual la cultura va aportar prop de 40.000 milions d'euros, un 3,2% del total, durant el passat 2019.

NO T'HO PERDIS: les 50 millors pel·lícules catalanes

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat