Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Acampada a La Barceloneta
Foto: Llibert Teixidó

Acampar a la Barceloneta: la forma de viatjar que creix entre el turisme de baix cost

Cada cop són més les persones que passen la nit a la platja de la ciutat amb tendes de campanya i sacs de dormir

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si esteu organitzant un viatge amb un pressupost ajustat, segurament esteu mirant alternatives als clàssics hotels. Els apartaments i els hostals són unes bones opcions si us voleu estalviar uns diners, però, hi ha viatgers que el terme 'low cost' el duen fins al límit, i en lloc de dormir en una d'aquestes alternatives, duen la tenda de campanya a l'espatlla. En el cas de Barcelona, la platja de la Barceloneta s'ha convertit en l'allotjament perfecte de molts turistes per passar la nit, convertint-se en una mena de campaments de viatgers. Dormir a la sorra de la Barceloneta no té cap cost pels turistes, però sí que en té pels veïns, que ja han denunciat la situació diversos cops a l'Ajuntament.

Fa un any que un grup de persones migrants es va establir a la platja de la ciutat, muntant un petit campament que segueix en peu. A més, durant l'estiu s'hi han sumat les desenes de turistes que decideixen passar la nit a la sorra de Barcelona, el que deixa una imatge impactant. A primera hora del matí, els banyistes queden sorpresos pel campament muntat a la zona destinada al bany i al descans de tothom qui va gaudir del bon temps de la ciutat.

Barcelona ja ha posat mesures contra els grups de turistes, però l'arribada d'aquests encara afecta la convivència dels veïns de la ciutat.En aquest cas, la majoria de gent que munta la seva tenda de campanya a la platja són turistes que no estan més d'un o dos dies, en canvi, hi ha persones en situació de vulnerabilitat que han convertit la Barceloneta en casa seva. L'augment de visitants estrangers fa que els agents de la Guàrdia Urbana facin desmuntar les tendes a primera hora del matí. Dormir a la Barceloneta és una aventura de vacances per a alguns, però és l'única opció que els hi queda a molts altres.

NO T'HO PERDIS: Platges genials a mitja hora de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat