Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Terrassa del barri de Gràcia
FOTO: Paola de GrenetTerrassa del barri de Gràcia

Adeu a les terrasses 'tàctiques': Barcelona inaugurarà 600 plataformes permanents

Els espais exteriors del sector de l'hostaleria que van sorgir després de la pandèmia eliminaran les barreres de formigó

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona és característica per la seva cultura de terrasses. No és un secret que als barcelonins i barcelonines els hi agrada sortir al carrer a prendre alguna cosa, sigui en companyia o sols, tot i que alguns bars de la ciutat hagin prohibit anar sense acompanyant. Si passegeu per Barcelona, és força complicat veure les terrasses buides, sobretot a l'estiu. Tot i això, durant la pandèmia aquestes es van veure obligades a tancar, igual que la majoria dels sectors. Quan van tornar a obrir, aquestes es van proliferar per les mesures de seguretat de la Covid-19, que prohibien l'aglomeració de persones a espais tancats.

Aquests espais que van néixer després de la pandèmia s'integraran al paisatge de la ciutat com si haguessin estat tota la vida. Fins ara, les terrasses estaven delimitades amb unes barreres de formigó d'ús temporal. Actualment, de les 600 terrasses que van obrir, 558 ja estan establertes al carrer amb una plataforma elevada on estan col·locades les taules, les cadires i els para-sols. Només queden 42 espais més per regularitzar, el que significarà la desaparició de les anomenades 'barreres New Jersey' i els pivots extraordinaris.

Després de la pandèmia, l'Ajuntament va facilitar la concessió de permisos de terrassa pels establiments, per així facilitar la recuperació de la ciutat i del sector de l'hostaleria. L'augment d'aquests espais va portar a la instal·lació de les barreres New Jersey per evitar accidents amb els vehicles. Aquests blocs de formigó van començar a retirar-se a poc a poc, substituint-les per plataformes que donaran vida a 600 espais que no existien prepandèmia.

NO T'HO PERDIS: Els millors bars de tapes de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat