Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Terrassa Moritz
FOTO: MoritzBarcelona pasará a la fase 2 el lunes 8 de mayo

Prohibit sopar sols: alguns bars de Barcelona rebutgen els clients sense acompanyant

Diversos locals del centre de la ciutat prioritzen els grans grups, que normalment estan formats per turistes

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Segur que algun cop heu anat a donar una volta pel centre de Barcelona i us heu assegut en algun bar per fer un descans. Fer plans sols ajuda a estar còmode amb un mateix i gaudir d'un temps sol, de fet, són molts els experts que han assegurat que passar temps a soles beneficia les relacions socials i milloren la confiança, així com pot ajudar a saber gestionar millor certes situacions. Tot i els beneficis d'aquesta pràctica, alguns bars del centre de Barcelona rebutgen als clients que arriben sense acompanyant, prioritzant els grups grans que, en la majoria dels casos, estan formats per turistes. Barcelona és la segona ciutat de l'Estat més visitada, i tot i que tothom és benvingut, l'arribada massiva de turistes afecta la vida dels barcelonins i barcelonines, que, en diverses ocasions, queden en un segon pla. 

Aquesta discriminació és una tendència que es va començar a notar just després de la pandèmia, ja que, a causa de les mesures d'aforament, els establiments havien de limitar l'espai, reduint el nombre de taules i de persones, així com de beneficis. Tot i que aquesta mesura ja ha desaparegut, són molts els bars que han mantingut la tendència de prioritzar els grups de persones grans per aprofitar l'espai, sobretot a les terrasses exteriors. La majoria dels establiments que duen a terme la discriminació cap a les persones que volen consumir sense acompanyant estan en zones on hi ha una gran presència turística, com Poble Sec o l'Eixample.

Els veïns de la ciutat ja s'han queixat diversos cops de l'estratègia que beneficia, en la gran majoria, als turistes. Alguns establiments neguen la possibilitat de prendre només un refresc en horaris on abans no hi havia cap problema. Aquesta modificació es deu al fet que, una gran part del sector de l'hostaleria ha adaptat els seus horaris als horaris de dinar dels turistes, el que ha afectat els barcelonins i barcelonines. Una altra zona on es viu aquesta situació diàriament és a Gràcia, on cada cop hi ha més locals on és impossible seure si no es va en companyia i a sopar.

NO T'HO PERDIS: Barcelona contra els grups de turistes: s'amplia la limitació de Ciutat Vella

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat