Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Montserrat Sabadell i les cassoles del Bar Brusi
Foto: Maria DiasLa Montserrat Sabadell i les cassoles del Bar Brusi

Adéu als callos i les truites de l'històric Bar Brusi del centre de Barcelona

Després d’un any tancat, el local del Gòtic reobrirà com a gelateria

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Fa gairebé tot just un any que anunciàvem que un bar històric del centre de Barcelona abaixava la persiana per sempre. Era el Bar Brusi, que des de l’any 1968 havia estat en mans de la Montserrat Sabadell, i que va prendre la decisió de tancar a causa de la normativa municipal i la incapacitat per adaptar-se a ella, segons ens va explicar el fill de la gerenta, Josep Sans. 

La cantonada del bar Brusi, ja tancat
Foto: Time Out BarcelonaLa cantonada del bar Brusi, ja tancat

Ara, dotze mesos més tard de la clausura, s’ha fet públic que el local del carrer de la Llibreteria número 23, a Ciutat Vella, s’està preparant per acollir un nou negoci: una gelateria italiana. Ho ha avançat el compte d’X (Twitter) Barcelona Singular (@bcnsingular), que ha compartit unes imatges de l’establiment en obres, amb aquesta descripció: "L’antic Bar Brusi és ja irreconeixible. En uns mesos, ocuparà el local la mateixa casa de gelats que es va quedar a Jaume I a l’emblemàtica Pagliotta".

La majoria de reaccions al post lamenten el traspàs, amb comentaris sentimentals com "era el meu refugi, hi anava des que vaig arribar a Barcelona" fins a d’altres alabant la cuina de la Montserrat Sabadell: "les seves truites de patates i ceba i les de carabassó eren boníssimes" o "gran 'pintxo' de truita i entrepans". Recordem que els seus callos eren famosos arreu de Barcelona. 

Un bar històric de Barcelona

El Brusi va obrir per primer cop al barri Gòtic l’any 1968. El bar era gran i especiós, amb un mobiliari vintage que evocava aquell qui entrés als anys setanta, i no va canviar mai la seva estètica des dels 1975, quan els propietaris el van reformar.

Després de quasi cinquanta anys, ara el local és reformat de nou, però sembla que el nou negoci mantindrà la barra central del Brusi, segons ha publicat l'usuari d’X, Pol Junyet Molins (@poljunyetm), en resposta a la publicació de Barcelona Singulars. 

NO T'HO PERDIS: Els bars i restaurants més antics de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat