Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Montserrat Sabadell i les cassoles del Bar Brusi
Foto: Maria DiasLa Montserrat Sabadell i les cassoles del Bar Brusi

Tanca l'històric bar Brusi del Gòtic després de més de mig segle de vida

El bar de tapes tanca per no poder adaptar-se a la normativa municipal referent al menjar

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Adeu a un bar històric del centre de Barcelona: el Bar Brusi, que des de l'any 1968 va estar en mans de la Montserrat Sabadell, va abaixar ahir la persiana per sempre. Entre botigues de derivats de marihuana i de carcasses de mòbil, es perd un bocí de la identitat barcelonina del centre de la ciutat. El tancament del Brusi no va tenir cap proclamació dramàtica ni cap festa de comiat: els clients que hi van anar el diumenge se'n van assabentar i ja està.

La cantonada del bar Brusi, ja tancat
Foto: Time Out BarcelonaLa cantonada del bar Brusi, ja tancat

En aquest cap, no hi ha hagut cap crisi de lloguers: segons ha explicat en Josep Sans, fill de la Montserrat Sabadell a Vilaweb, la seva decisió de tancar ha vingut motivada per la normativa municipal i la impossibilitat d'adaptar-s'hi. La marca de la casa del veterà bar eren les cassoles de guisats de cuina catalana i de truites que anaven de l'exhibició a la barra al plat del client, i la normativa exigeix que el menjar cuinat es refrigeri després de cada cop que se serveix.  

Adeu doncs també a les cassoles gegantines de tripa que als seus 86 anys la Montserrat Sabadell guisava cada dia (i dels quals expliquen que n'era fan un cònsol polonès, que un dia en va demanar una vintena de racions). Però el que sap greu, més enllà de la cuina, és que desaparegui un bar amb encant que tot just entrar-hi et transportava als anys setanta: un local gran i espaiós, amb finestrals a dos carrers i un mobiliari 'vintage' amb taules i cadires de fòrmica, envoltat d'hule i amb una enorme barra que feia goig. L'establiment no va canviar la seva estètica d'ençà el 1975, quan el van reformar, i deu el seu nom a què l'immoble va ser propietat dels editors d'aquest diari de Barcelona. 

NO T'HO PERDIS: Els bars més antics de Barcelona 

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat