Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així d'imponent lluiria el Museu Hermitage de Barcelona de Toyo Ito

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Les últimes notícies sobre el projecte del futur Museu Hermitage de Barcelona eren d'abril d'enguany. Ho explicàvem amb el prudent entusiasme de quan els projectes encara estan en fases administratives i pendents de permisos. En la nova legislatura descobrirem si finalment aquest projecte de grans magnituds, que té en peu de guerra alguns col·lectius de la zona de la Barceloneta, tira o no endavant. De moment, com si es tractés d'una pel·lícula o sèrie, anem rebent estímuls que fan créixer l'interès cap a un projecte que, de moment, només en sabem que portarà la firma del Premi Pritzker 2013, Toyo Ito.

Museu Hermitage de Barcelona
© D.R.

El japonès, reconeixible per l'ús de formes orgàniques en les seves obres, no és un desconegut a la ciutat. El recinte de Fira de Barcelona o l'Hotel Porta Fira de l'Hospitalet de Barcelona porten el seu nom. El futur Museu Hermitage, amb la previsió que s'inauguri al 2022 dins dels paràmetres del Port de Barcelona, seria el seu tercer edifici a la ciutat i en els últims dies han sortit a la llum plànols amb més detall de l'edifici.

Museu Hermitage de Barcelona
© D.R.

Velers blancs que miren al mar

Sobre una superfície de 16.000 m2 i en tres nivells, el futur museu porta la marca de l'arquitecte japonès el mireu per on el mireu. Com si es tractés d'uns velers ancorats al port, l'Hermitage de Barcelona, si finalment s'acaba construint, serà una exhibició de formes orgàniques de 25 metres d'alt i 72 de llarg, amb un gran vestíbul i unes escales volades que s'adaptaran a les peculiaritats del mur exterior. Airós i foradat tant per dins com per fora, Ito proposa sumar un nou edifici amb aspiracions icòniques que comptarà, a part del Museu, amb un restaurant, terrassa i un auditori amb capacitat per a 300 persones.

Museu Hermitage de Barcelona
© D.R.
Museu Hermitage de Barcelona
© D.R.

NO T'HO PERDIS: Hard Rock obrirà un hotel al litoral de Barcelona

 

Últimes notícies

    Publicitat