Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Back Story llibreria
Foto: Back Story Book Shop

Així és la nova llibreria anglesa que acaba d'obrir a Barcelona (amb un túnel per anar a la zona infantil)

La Back Story Book Shop ofereix centenars d'obres en la llengua de Shakespeare, a més d'organitzar esdeveniments com clubs de lectura i nits de micròfon obert

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Els llibres són portals que ofereixen maneres infinites de descobrir altres realitats: alguns ens transporten a èpoques passades, altres a futures, altres ens fan viure una història d'amor èpica i d'altres una que destrossa el cor fins al lector més fort. Sigui quin sigui el llibre que llegiu, tots ells fan que, per un moment, la realitat dels seus protagonistes es converteixi també en la nostra. Barcelona està plena de llibreries amb milers d'obres que esperen qui les llegeixi i, a més de trobar-les català i castellà, també ho podeu fer en altres idiomes. Ara, si voleu descobrir a fons la literatura en anglès, ho podreu fer a Back Story Book Shop, una llibreria de literatura en llengua anglesa que ha obert les portes al número 330 del carrer Mallorca, a l'Eixample.

Back Story llibreria
Foto: Back Story Book Shop

La Katie i l'Abbie, dues nord-americanes que viuen a Barcelona, han inaugurat aquest espai amb l'objectiu de convertir-lo en un punt de trobada per a la comunitat angloparlant, així com per a autòctons interessats a llegir en aquesta llengua. Només entrar dins l'espai, es poden diferenciar diverses seccions que classifiquen centenars d'obres segons el gènere i les característiques de cadascuna. Una d'elles és la zona infantil, a la qual s'accedeix a través d'un túnel que transporta als més petits a una sala que simula una mena de fort de dos nivells amb centenars de llibres per a infants.

Back Story llibreria
Foto: Back Story Book Shop

Entre les seccions també n'hi ha una de dedicada als viatges amb guies i obres de ficció i no-ficció centrada en tots els països d'Europa. També n'hi ha una altra de ficció i de no-ficció, que inclou categories com assajos i relats curts. A més, la llibreria té una biblioteca comunitària que ofereix un servei de préstec de dos llibres de segona mà cada vegada durant temps il·limitat per 12 euros al mes. Amb l'objectiu de convertir-se en un punt de trobada per als lectors en anglès, l'espai també compta amb una zona reservada per celebrar esdeveniments com clubs de lectura, nits de micròfon obert i reunions per a estudiants estrangers, entre d'altres.

Com neix el projecte?

La Katie sempre havia seguit "el camí establert", com ella mateixa explica, i treballava com a consultora mentre estudiava un doctorat a una escola de negocis. Amb el pas dels anys, una oferta de treball va fer que es traslladés amb la seva família a Barcelona i, tot i que va tornar un temps als Estats Units, finalment la van convertir en la seva ciutat de residència l'any 2020. Malgrat que tenia una vida estable, "continuava amb el sentiment de necessitar desviar-me, l'acadèmia no era el meu lloc", confessa.

Mentre que la Katie es plantejava el seu futur, l'Abbie just havia començat el seu propi negoci que consistia en una subscripció per a llibres infantils en angles i, tot i que considera que "em funcionava com un oasi social dins el meu dia a dia", assegura que "era un negoci solitari". L'Abbie va arribar a Espanya durant els seus anys d'universitària, on va arribar a Pamplona per després traslladar-se a Madrid i, més tard l'amor la va portar a Barcelona, d'on és el seu actual marit. Quan va ser mare, els llibres es van convertir en una "via d'escapament", uns llibres que van ser l'origen del seu programa de subscripció.

Un matí de febrer, totes dues estatunidenques van coincidir en una classe d'entrenament a l'aire lliure a Barcelona i, entre sospirs d'esforç, van decidir començar un negoci juntes: la Back Story Book Shop.

NO T'HO PERDIS: 3 llibres que t'has de llegir aquest més de febrer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat