Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Muralla medieval Barcelona
Foto: X / @arqueologiabcn

Així és la troballa arqueològica de l'època medieval que han descobert les obres de Sant Antoni

El Servei d'Arqueologia de Barcelona ha anunciat que durant de les setmanes vinents es podran conèixer més novetats

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona és una ciutat amb molts segles d'història, raó per la qual no és estrany que sovint s'hagin de paralitzar obres pel descobriment de restes arqueològiques. Durant l'estiu de 2023, els treballs de reforma de la Rambla van treure a la llum vestigis dels segles XIII i XVIII i, el novembre de 2020, els del Parc de la Ciutadella van descobrir noves restes de la Ciutadella borbònica del segle XVIII i de la muralla medieval de la ciutat. Ara, a les runes de la muralla se n'afegeixen unes de noves que han descobert les obres de la ronda de Sant Antoni.

Segons ha confirmat el Servei d'Arqueologia de Barcelona a través d'un tuit, les restes que els tècnics s'han trobat mentre treballaven a les obres de pacificació de la Ronda Sant Antoni corresponen a un tram de la muralla medieval i moderna. De moment encara no s'ha publicat massa informació sobre la història de les restes i el Servei d'Arqueologia ha avisat que "durant les setmanes vinents segons avanci la intervenció es podran conèixer més novetats".

Aquesta troballa, però, era un descobriment que ja es preveia que pogués aparèixer, per tant, malgrat l'aturada d'unes tres setmanes per examinar les restes, els treballs no s'allargaran més de l'any i mig que es va marcar com a límit per a la seva finalització. Aquest no és el primer cop que la ronda Sant Antoni es converteix en un escenari d'una troballa històrica, sinó que l'any 2018, també durant unes obres, es van descobrir 25 sepultures dels segles XIV i XV.

Com serà la futura ronda de Sant Antoni?

Fa uns anys que els veïns reclamaven la pacificació de la zona i finalment, el projecte de transformació va donar el tret de sortida el passat 8 de gener. Les obres convertiran la futura ronda de Sant Antoni en un àmbit lliure de cotxes que inclourà també una zona de jocs per a infants. Una de les principals demandes del veïnat era una plataforma per a vianants, que també es va incloure en el projecte final i que només admetrà el pas necessari a vehicles de serveis i emergència pels laterals.

Ronda de Sant Antoni
Ajuntament de BarcelonaRonda de Sant Antoni

A més, també es preveu que s'instal·li un nou carril bus de baixada des de Villarroel fins a Comte Urgell i la mobilitat en bicicleta també es millorarà, ja que s'hi podrà anar per tota la zona.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer a Barcelona al gener

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat