Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
CMA CGM Palais Royal
Foto: HUTCHISON PORTS BEST

Així és un dels vaixells més grans del món que acaba d'atracar a Barcelona

Es tracta del buc més gran que existeix entre els propulsats per gas natural liquat

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Estem habituats a rebre grans creuers que, sobretot a l'estiu, atraquen al port de Barcelona. Però no passa cada dia que un dels bucs més grans del món atraqui al port de la ciutat, tot un gegant que atrau les mirades per les seves proporcions colossals.

Es tracta del buc CMA CGM Palais Royal, que va arribar dimarts a la terminal Hutchison Ports Best del port. Es tracta del buc més gran del planeta propulsat per gas natural liquat. Quedeu-vos amb les proporcions perquè no es veuen cada dia: aquest gegant té capacitat per transportar 23.000 contenidors, la qual cosa vol dir que si els poséssim en filera podria cobrir pràcticament la distància entre Barcelona i Lleida.

Té 400 metres d'eslora (més de quatre camps de futbol) i 61 metres d'ample. Forma part d'una nova generació de vaixells construïts a partir de 2020 que està superant tots els rècords de capacitat per transportar contenidors.

CMA CGM Palais Royal
Foto: Port d'HamburgCMA CGM Palais Royal

Una altra de les novetats del funcionament d'aquesta gran nau és el seu combustible, el gas natural liquat, considerat en transició cap a l'energia verda. Per comparació a altres combustibles fòssils, redueix les emissions de sofre un 100%, les d'òxid de nitrogen un 80% i, en total, un 25% les emissions de CO₂.

A més, al port de Barcelona s'està portant a terme una estratègia coneguda com a On Shore Power (OPS), que permet a vaixell d'aquest tipus connectar-se a la xarxa elèctrica per reduir les emissions mentre estiguin atracats.

Port de Barcelona
©Port de Barcelona

NO T'HO PERDIS: els creuers més nets (i els més bruts) d'arreu del món

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat