Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pessebre aquàtic de la fira Nadal al Port
Foto: Juanjo Martínez

El Port de Barcelona és el segon de l'Estat que més creuers ha rebut durant aquest any

Durant la primera meitat de 2023 també ha estat el que ha rebut el nombre de passatgers més alt

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona és la ciutat preferida dels turistes internacionals, convertint-la en la segona ciutat més visitada de tot l'Estat. Arran de l'arribada massificada de visitants estrangers, els barcelonins i barcelonines han denunciat els canvis que els afecten dia a dia. Un d'aquests són algunes modificacions al sector de la restauració, on alguns bars del centre han prohibit anar a sopar sols, adaptant-se als horaris dels turistes. A més, Barcelona s'ha convertit en la segona ciutat turística més cara d'Espanya, però, malgrat aquest augment dels preus, el Port de Barcelona continua sent el segon de l'Estat que més creuers ha rebut en el que portem de 2023.

Les grans embarcacions arriben contínuament a la ciutat, unes arribades que, segons les darreres dades de Ports de l'Estat, han continuat situant el Port de Barcelona com un dels més importants del país. Dels 2.070 creuers que van passar per alguns dels recintes portuaris de l'Estat Espanyol, 346 ho van fer al Port de Barcelona. Aquesta xifra només la superen els 367 vaixells que ho van fer al port de Las Palmas. Amb aquesta segona posició, el port de la ciutat es posa per davant d'altres tan rellevants com el de Santa Cruz de Tenerife o els de les Illes Balears.

Pel que respecta al tràfic de passatgers, aquest ha augmentat fins a arribar a superar les xifres prepandèmia. Durant el primer semestre de 2023, van arribar als ports espanyols 4,94 milions de turistes, el que representa un 87,1% més que al mateix període de 2022 i superant els 4,7 milions de 2019. D'aquests gairebé 5 milions de passatgers, 1.379.573 van desembarcar a Barcelona.

*Consulteu aquí les dades de Ports de l'Estat

NO T'HO PERDIS: Aquests són oficialment els creuers més nets (i els més bruts) d'arreu del món

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat