Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Creuer Royal Caribbean
Foto: Royal Caribbean

Aquests són oficialment els creuers més nets (i els més bruts) d'arreu del món

El centre nord-americà de Control i Prevenció de malalties ha publicat l'informe amb els vaixells amb millors condicions sanitàries

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

En els darrers anys, la massificació turística ha obligat moltes ciutats a limitar l'arribada de turistes. Una d'elles és Barcelona, que ha posat algunes mesures com la que controla els grups de turistes en massa a Ciutat Vella. Un altre dels temes que l'arribada de visitats ha posat damunt la taula ha estat el dels creuers. Aquests són un mitjà de turisme controvertit que comporta conseqüències directes cap a les ciutats que els reben. El turisme de creuers provoca en molts casos una sobresaturació de visitants, així com suposen un problema per la convivència dels mateixos veïns de la ciutat.

Per intentar frenar aquesta problemàtica s'han proposat diverses solucions, de fet, una de les propostes de l'exalcaldessa Ada Colau era "posar límit" a l'arribada de creuers a Barcelona, ja que assegurava que, a més de la quantitat de gent, l'impacte mediambiental a la ciutat i als veïns era un aspecte molt greu. 

En mig d'aquest debat, el centre nord-americà Centers of Disease Control and Prevention (CDC), és a dir, el Centre de Control i Prevenció de Malalties, ha publicat l'informe Vessel Sanitation Program, que publica dos cops a l'any la llista dels creuers amb millors condicions sanitàries. Els resultats estan basats en les inspeccions que han dut a terme als diversos espais del creuer, així com les activitats infantils i les facilitats mèdiques.

Els vaixells es puntuen en una escala fins a 100, però si la puntuació és de 85 o inferior, es considera com un suspens, quedant-se fora de la llista. Aquests són els creuers amb les millors condicions higièniques i sanitàries del món:

  • Royal Caribbean Allure of the Seas
  • Carnival Celebration
  • Carnival Panorama
  • Carnival Sunshine
  • Celebrity Edge
  • Celebrity Millenium
  • Celebrity Summit
  • Disney Fantasy
  • Disney Wonder
  • MSC Seascape
  • Norwegian Joy
  • Norwegian Pearl

A la llista destaquen la flota de Carnival, amb tres dels seus vaixells, la Celebrity, amb uns altres tres, i la cadena de Disney, un tipus de creuer que ofereix una experiència immersiva per als més petits per alta mar envoltats dels personatges més famosos de Disney.

Pel que fa als suspensos, de tots els que es van inspeccionar, només dos no han aconseguit aprovar la inspecció del CDC. Aquests han estat el MSC Seaside, amb 67 punts, i el Safari Endeavour, amb 79 punts.

Podeu consultar l'informe complet del Vessel Sanitation Program

NO T'HO PERDIS: Les 25 millors platges de Catalunya

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat