Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Plaça de la Vidriera
Twitter Districte de Sants-Montjuïc

Així ha quedat aquesta plaça de 2.300 m² de Sants-Montjuïc després de la seva reforma

La nova configuració ha millorat el paviment, el mobiliari urbà i l’àrea de jocs infantils i ha costat gairebé un milió d’euros

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

El districte de Sants-Montjuïc ha inaugurat la reforma de la plaça de la Vidriera, que ha millorat el paviment, el mobiliari urbà i l’àrea de jocs infantils. L’espai, que es troba el límit entre els barris de la Bordeta i d’Hostafrancs, és de prop de 2.300 m² i l’actuació que se li ha fet ha costat gairebé un milió d’euros. 

La nova configuració ha incorporat nous elements, tant de joc com d’estada, que han permès un ús més adequat de l’espai. Fins ara, la plaça tenia una problemàtica de falta d’activitat lúdica i vida pública a causa de la freqüentació de gossos, la poca visibilitat i la degradació del mobiliari. La regidora del districte, Raquel Gil, ha assegurat que la remodelació “converteix la plaça en un espai públic de qualitat pensat per a totes les persones del barri” i ha afegit que “cal que els veïns i veïnes se’l facin seu i en gaudeixin”. Les obres, a més també han resolt els problemes d’erosió dels parterres i de drenatge d’aigües de la plaça.

Regidora de Sants-Montjuïc, Raquel Gil
Ajuntament de BarcelonaRegidora de Sants-Montjuïc, Raquel Gil

Millores de la nova plaça

La reforma ha incorporat un paviment de cautxú a la zona central i s’ha renovat i ampliat la zona de jocs -sota les indicacions de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins- amb elements que responen als requisits del pla de jocs de Barcelona. A més, s’han incorporat les demandes de la comunitat educativa de l’Escola Gayarre, que és a tocar de la plaça. Aquestes noves activitats lúdiques permeten: lliscar per un tobogan, enfilar-se amb diferents formes d’interacció amb agafadors i tipus de pendents, gronxar-se en una hamaca, jugar al ping-pong en una nova taula i botar en un saltador.

Plaça de la Vidriera
Twitter Districte de Sants-Montjuïc

Pel que fa a la vegetació, amb les actuals restriccions de sequera, no s’ha permès la plantació. Quan la situació millori, el projecte de renaturalització consistirà en la millora de la plantació dels parterres perimetrals amb arbustiva i amb espècies de varietat autòctona que requereixen una despesa d’aigua menor. En els escocells dels arbres que ja hi ha a la plaça, es plantaran classes de vegetació (prou rústiques per a suportar la pressió de l’entorn urbà) que afavoreixin la biodiversitat per tal d’augmentar la fauna útil per combatre plagues. 

NO T'HO PERDIS: 10 jardins i espais verds amb encant de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona




Últimes notícies

    Publicitat