Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Port Olímpic
© Maria DiasPort Olímpic

Així serà el nou Port Olímpic: adeu a les discoteques i l'oci nocturn

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Es va anunciar a mitjans del 2018 i a principis d'aquest any es confirmava, la Generalitat cedia les competències del Port Olímpic a l'Ajuntament de Barcelona. Una nova titularitat que s'acompanyava d'un anunci sense pal·liatius: posar fi a l'oci nocturn en aquesta zona amb el tancament definitiu de les 24 discoteques, quatre d'elles incloses recentment en la llista dels 100 millors locals nocturns del món. De moment tot eren titulars, pàgines de rotatius i uns quants comunicats de l'Ajuntament però ara ja podem parlar de dates i projectes perquè des d'aquest desembre la gestió serà 100% municipal.

Port olímpic de Barcelona
Port olímpic de Barcelona
FOTO: Flickr

Obres i novetats al 2020

L'Ajuntament sembla que no vol perdre el temps. Després d'un llarg camí entre administracions per fer-se amb la gestió total dels locals, les reivindicacions de les associacions de veïns, la no renovació de concessions per a discoteques i amb un pressupost de 39 milions aprovat sobre la taula, només quedava el traspàs final. Des del consistori s'ha confirmat que al maig ja no hi haurà rastre de discoteques i que fins al 2024 aquesta zona viurà una transformació total pel que fa als usos.

"Hem recuperat un espai emblemàtic de la ciutat que s'havia anat deslligant dels usos que volen els veïns", declarava la segona tinent d'alcalde, Janet Sanz. Precisament els veïns seran els que més benefici en trauran, guanyant un espai d'esbarjo durant la nit i el dia; es preveu destinar la zona a usos veïnals i, especialment, nàutics. Sanz apuntava també que "ho tenen tot llest per transformar-lo en un espai ciutadà 100% públic dedicat al mar".

Port Olímpic
Foto: Ajuntament de Barcelona

Els canvis començaran per la part del Dic del Recer prioritzant la seguretat i la funcionalitat del port, i continuarà amb noves concessions d'activitats, totes elles dirigides a "l'economia blava" i el model de restaurants de proximitat. També s'està estudiant l'ampliació de l'Institut de Ciències del Mar, pertanyent al Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). De moment qui se salva de la imminent reforma són els restaurants en funcionament al moll de Gregal, que podran seguir oberts fins que s'intervingui en aquesta àrea, una obra prevista per l'any 2023. El consistori calcula que el procés de transició d'activitats és complex i es pretén fer en cinc o sis anys, comptant amb el consens i la participació dels veïns.

Últimes notícies

    Publicitat