Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Plaça Castella
Foto: Ajuntament de Barcelona

Així serà la renovació d'aquesta plaça del centre de Barcelona

La reforma de la plaça Castella se centrarà, sobretot, en millorar i ampliar l'espai de joc davant l'escola

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Serà un 2024 carregat d'obres al centre de la ciutat. Igual que l'Eixample es veurà afectat per tres grans obres, el Raval també té previst reformar una de les seves places més emblemàtiques. L'Ajuntament de Barcelona començarà una actuació a la plaça Castella coincidint amb l'entrada de l'any nou. La intervenció té com a objectiu millorar i ampliar l'espai de joc davant de l'Escola Castella, alhora que pretén resoldre problemes d'ús incívic en alguns punts de la zona.

La proposta principal consisteix a construir un moble de fusta amb forma de grada i plataformes en diversos nivells al voltant d'una de les jardineres de la plaça. Aquesta estructura permetrà unir el paviment amb el pla elevat del parterre, sense alterar la jardinera ni moure terra. A més, es convertirà en una plataforma d'accés fàcil a la superfície tova de la jardinera, integrant-se com a element lúdic per als nens i nenes.

Plaça Castella
Foto: Ajuntament de Barcelona



L'actuació afecta un espai rectangular proper a l'Escola Castella d'uns 1.028 m², utilitzat com a pati escolar. La nova grada al voltant de la jardinera possibilitarà que els alumnes puguin jugar-hi durant l'hora del pati. També s'instal·laran suports per delimitar l'espai amb cordes i permetre el tancament provisional durant l'esbarjo, retirant-les en finalitzar l'activitat.

La intervenció inclourà la renovació del paviment d'aquesta àrea amb un nou aglomerat asfàltic. A més, es reubicarà una font per beure, actualment davant la parròquia de Sant Pere Nolasc, cap a un punt més central i obert de la plaça.

Aquesta actuació té previst començar durant la primera quinzena de gener, i es calcula que durarà aproximadament tres mesos, amb un pressupost d'uns 175.000 €.

NO T'HO PERDIS: Si veus aquest senyal, baixa de la bicicleta o el patinet

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat