Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Senyalització obres
Foto: Shutterstock

Tres grans obres que complicaran la mobilitat al centre de Barcelona en 2024

El 8 de gener comencen els treballs que alteraran diversos punts situats a l'Eixample de Barcelona

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Acostuma a coincidir: amb l'arribada de l'any nou es posen en funcionament obres i, en aquesta ocasió, tres de significatives afectaran el centre de la ciutat. L'Eixample serà l'epicentre perquè, a partir del 8 de gener, un conjunt de treballs complicaran la circulació i, sobretot, causaran les previsibles molèsties als veïns.

Entre els projectes, comencen per fi les obres de prolongació de l'L8 dels Ferrocarrils de la Generalitat, uns treballs molt llargs el calendari dels quals anirà adaptant-se  mes a mes. També seran complicats les obres de transformació de la ronda de Sant Antoni i, encara que de menor envergadura, es faran notar les reformes per posar els nous ascensors a les tres estacions de metro del passeig de Gràcia.

Però, anem a pams:

L8, Ferrocarrils de la Generalitat

És un projecte que ve de lluny, una obra pendent ja fa massa temps. La seva execució afectarà a partir de dilluns l'encreuament dels carrers Urgell i Buenos Aires. En aquesta fase prèvia, els operaris desviaran serveis del subsol i realitzaran sondejos previs del terreny. Segons informa 'El Periódico', a partir de l'11 de gener, els treballs ocuparan dos carrils de circulació de vehicles a Urgell, entre la Diagonal i el carrer Buenos Aires. Això obligarà a traslladar al carrer París una de les parades d'autobús.

Ferrocarrils
Foto: FGC

No serà aquest l'únic punt afectat d'Urgell, ja que el túnel del tren passarà just per sota d'aquest carrer. A l'altura de Rosselló hi haurà una estació. Per això, també a partir del 8 de gener hi haurà treballs a dues cantonades d'aquesta intersecció. Més avall, a l'encreuament amb el recentment renovat Consell de Cent, s'ocuparan dos carrils de circulació, a més del destinat a les bicicletes. En aquest cas, el motiu és la perforació d'un túnel de ventilació.

La nova ronda de Sant Antoni

S'ha discutit molt amb els veïns, però la reurbanització de la ronda de Sant Antoni tira endavant i les obres duraran 16 mesos. Es busca preservar el caràcter majoritàriament per a vianants que ara té el passeig. Les obres tindran dues fases: en primer lloc, es durà a terme la urbanització de la ronda d'Urgell a Villarroel i de Villarroel a Floridablanca. Posteriorment, s'intervindrà al carrer de Tamarit i a les places que donen accés al Raval des de la ronda de Sant Antoni.

Ronda de Sant Antoni
Ajuntament de BarcelonaRonda de Sant Antoni

Ascensors del passeig de Gràcia

S'afegiran quatre ascensors nous a les estacions de metro del Passeig de Gràcia perquè els actuals no permeten enllaçar d'una línia a una altra sense escales. Els treballs comencen també el 8 de gener, amb afectacions a les voreres del passeig, d'una banda, però, sobretot, amb l'ocupació d'una bona part del lateral del costat mar del Gran Via, entre Pau Claris i passeig de Gràcia.

Jardinets de Gràcia
Foto: Ajuntament de Barcelona

Segons el calendari previst, les obres duraran més d'un any i hauran de conviure amb altres treballs ja iniciats i molt complexos com són les obres del TramBesòs, encara en marxa. Com sempre, paciència.

NO T'HO PERDIS: Si veus aquest senyal, baixa de la bicicleta o el patinet

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat