Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mòbil
Foto: Shutterstock

Així serà l'alerta que sonarà aviat a tots els mòbils de Barcelona

Protecció Civil enviarà un missatge a tots els telèfons que estiguin a la ciutat i rodalia per testejar un sistema d'alarma

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Entre la llista de països més segurs del món per viatjar, Espanya no es troba en els llocs de capçalera. Diferents iniciatives ajuden a revertir aquesta circumstància, com per exemple, els nous sistemes d'avisos que assaja Protecció Civil.

Si viviu o treballeu a Barcelona atenció perquè us podeu emportar un bon ensurt quan el vostre mòbil comenci a sonar d'una forma estranya. Per sort no es tractarà de cap cataclisme, sinó d'un sistema d'alertes que ja han posat en pràctica altres ciutats.

Després de la polèmica de fa uns dies a Madrid, quan els ciutadans van rebre una alerta per les fortes pluges, Barcelona provarà ara l'avís per estar previnguts davant de qualsevol emergència.

¿Quan sonarà el mòbil?

La Generalitat provarà a Barcelona i rodalia un sistema similar al de Madrid. Tothom que estigui en la demarcació de Barcelona hauria de rebre l'alerta al mòbil el dijous 14 de setembre entre les 10 i les 13 h.

Amb aquest simulacre, Protecció Civil vol estar a punt per enviar missatges d'alerta a la ciutadania amb instruccions sobre com protegir-se.

Alerta a mòbils
Foto: Protecció Civil

Com serà l'alerta?

Tothom que tingui un telèfon intel·ligent rebrà un avís sonor i un missatge a la seva pantalla primer en català i després en castellà.

La prova començarà al Vallès Oriental i Maresme al voltant de les 10 h, una hora després arribarà als telèfons de Barcelona i finalment, entre les 12 i les 13 h l'alerta s'estendrà pels dispositius situats al Vallès Oriental i Baix Llobregat.

No tots els mòbils tenen activat aquest sistema d'alerta. En els telèfons Android, per exemple, cal tenir la versió 11 instal·lada, i en cas dels iPhones la versió 15.6 de l'iOs.

Així ho explica Protecció Civil mitjançant un vídeo.

NO T'HO PERDIS: 15.000 entrades gratis per a la Sagrada Família, com aconseguir-les?

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat