Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
jardins d’Oriol Martorell
Foto: Ajuntament de Barcelona

Així seran els nous jardins d'Oriol Martorell, el nou espai verd de Barcelona

El concurs d'idees per a la urbanització de l'espai públic ja té guanyadors

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

La Barcelona del futur té molts més espais verd i és més amigable a la ciutadania. A poc a poc anem coneixent la creació i remodelació verda de nous espais com la Magòria. Els últims a sumar-se a la remodelació són els Jardins d'Oriol Martorell, que ja tenen una proposta guanyadora per a la seva remodelació en el concurs d'idees muntat per l'Ajuntament de Barcelona.

La proposta seleccionada porta el nom de 'De l'Orlandai a les Tres Torres', obra del despatx UTE Master Plan, S.L. – Bennasar & Dindareanu Arquitectura SCP. El projecte recull les aspiracions de les associacions veïnals que durant anys han reclamat una connexió verda entre Sarrià i les Tres Torres.

jardins d’Oriol Martorell
Foto: Ajuntament de Barcelona

L'encàrrec consistia en la reurbanització d'una àrea de més de 22.000 m², limitada per la Via Augusta, el carrer del Cardenal Sentmenat i la façana de l'edifici central de Ferrocarrils de la Generalitat. Amb el projecte es persegueix l'objectiu de transformar la zona en una extensió de jardins de qualitat i espais de passeig.

Altres trets distintius del projecte són una gran presència de vegetació (que cobrirà el 50% de l'àrea), la creació d'itineraris accessibles i la instal·lació de dues pèrgoles fotovoltaiques lleugeres de 190 m² que generaran l'electricitat que necessita el recinte. També s'ha posat especial cura en la integració d'elements arquitectònics existents com el Centre Cívic Casa Orlandai i el gran pi pinyer catalogat del carrer Sentmenat.

NO T'HO PERDIS: 50 llocs de Barcelona imprescindibles

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat