Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
nous trens de Rodalies
Foto: Albert Segura/ACN

Així seran els nous trens de Rodalies amb capacitat de fins a 900 passatgers

La factoria d'Alstom començarà les proves dels Coradia Max, els nous combois, en les pròximes setmanes

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Les afectacions a algunes línies de Rodalies s'han convertit en una notícia habitual durant els últims mesos. Els problemes tècnics i el mal estat d'algunes vies a estacions de línies com l'R3, així com les vagues pel traspàs de Rodalies i la manca de personal en taquilles han acaparat tota l'atenció dels usuaris i ha omplert les xarxes socials de queixes. Ara, entre aquesta onada de malestar, arriben bones notícies. La xarxa de trens de Catalunya es renovarà a partir del 2025 amb nous combois que també arribaran a altres punts de l'Estat (tot i que no podem assegurar que siguin també més puntuals).

La factoria d'Alstom, l'empresa encarregada de posar a prova els nous trens, a Santa Perpètua de Mogoda ha anunciat que ja es prepara per acollir les proves per a posar en funcionament els Coradia Max, nom amb el qual han batejat els nous models. Els trens estan pensats per substituir, de manera progressiva, totes les unitats que circulen actualment a les línies de Rodalies. Els Coradia Max disposaran de sis vagons, dels quals dos d'ells seran de doble pis, i tindran capacitat per a uns 900 passatgers.

nous trens rodalies
Foto: Albert Segura/ACN

Però, quan podrem gaudir dels nous combois? Malgrat que encara no hi ha una data oficial, es preveu que la primera unitat de la gamma entri en funcionament l'any que ve, tot i que encara tampoc s'ha confirmat el període. El ministre de Transports, Óscar Puente, ha visitat les instal·lacions d'Alstom aquest divendres 26 d'abril per supervisar el procés de preparació per a les primeres proves dels trens, que es posaran en marxa durant les pròximes setmanes.

L'encàrrec més gran de Renfe

Els nous Coradia Max ha estat l'encàrrec més gran que ha fet mai Renfe. En total, s'han demanat 201 trens d'aquesta gamma, 101 dels quals es destinaran al servei ferroviari de Catalunya i la resta, aniran destinats a les altres línies que actualment opera Renfe arreu de l'Estat.

nous trens rodalies
Foto: Albert Segura/ACN

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat