Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Encesa de llums 2023
Foto: Marta Vidal / ACN

Així va ser l'encesa de llums de Nadal a Barcelona

Unes 15.000 persones van assistir a l'acte del passeig de Gràcia per veure l'enlluernat que lluirà fins al 6 de gener

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Els carrers de Barcelona ja s'han il·luminat per donar la benvinguda al Nadal. Més de 104 quilòmetres de vies públiques estaran enlluernades fins al 6 de gener per complir la ciutat d'esperit nadalenc. Unes 15.000 persones, segons l'Ajuntament, van assistir a l'acte multitudinari de passeig de Gràcia on, el vespre del dijous 23 de novembre, es va celebrar la tradicional encesa de llums que dona el tret de sortida a l'època més màgica de l'any.

Encesa de llums 2023
Foto: Marta Vidal / ACN

L'acte es va celebrar en un escenari al carrer de Casp, un eix que celebra els seus 200 anys de vida. L'acte, que va durar una mitja hora, va començar amb l'espectacle 'Astronòmica', un conte visual de la companya Obskené que ha barrejat circ, música, dansa i llums per explicar la història de la Sunsi, una figura inspirada en la matemàtica Assumpció Català, que va ser la primera dona astrònoma professional d'Espanya. Un cop acabat el recorregut de Català, cap a quarts de set de la tarda, totes les llums del Barcelona es van encendre. 

Encesa de llums 2023
Foto: Marta Vidal / ACN

Horari de l'encesa

L'horari d'encesa de llums és el mateix que el de 2022, i enguany també apagarà la il·luminació nadalenca cada dia una hora abans per estalviar electricitat. De diumenge a dijous, els llums s'encendran a les 17.30 i s'apagaran a les 22 hores, i els divendres i dissabtes s'allargaran fins a les 23 hores. De manera excepcional, del 31 de desembre al 5 de gener es mantindran encesos fins a la 1 h.

Nous punts il·luminats

Per primer cop, també es va il·luminar el passeig Sant Joan, en el tram entre l'avinguda de Vilanova i la Gran Via de les Corts Catalanes. El disseny de l'enlluernat d'aquest nou tram pels tres anys vinents va ser escollit a través d'un concurs, el qual va guanyar l'estudi barceloní Brosmind, dels germans Juan i Alejandro Mingarro. 

Encesa de llums 2023
Foto: Marta Vidal / ACN

El passeig Sant Joan s'afegeix als altres punts de la ciutat encesos com la plaça d'Urquinaona, l'avinguda del Paral·lel, entre el carrer de Margarit i el carrer de Cabanes, Via Laietana, entre la plaça Antoni Maura i la plaça Urquinaona,, i la Rambla, entre el Portal de la Pau i la plaça de Catalunya.

NO T'HO PERDIS: Les millors botigues de decoració de Nadal a Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Nadal

    Últimes notícies

      Publicitat