Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
'The producers' al Tívoli
Foto: Tívoli'The producers' al Tívoli

Àngel Llàcer intenta sabotejar la crítica teatral del seu darrer espectacle

El director dona instruccions perquè cap crític rebi invitacions per poder fer la seva feina

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

"Estic fart que em diguin la del porc". Així ha justificat el director Àngel Llàcer la seva decisió de dificultar l'accés a la crítica teatral al seu darrer espectacle, 'The Producers', que s'estrena dijous al Teatre Tívoli. "Estic fart de ser el cornut i pagar el beure", ha continuat el director en declaracions a Catalunya Ràdio.

La productora de l'espectacle, Nostromo Live, ha comunicat a diversos professionals de la crítica que no rebran les invitacions per cobrir l'espectacle, un tràmit necessari per garantir la informació i la cobertura de l'espectacle, un dels muntatges de més pressupost que s'estrenaran en l'actual temporada teatral barcelonina.

A través del portal Recomana.cat, una quarantena de crítics han publicat un escrit en el qual denuncien la "dificultat l'accés als membres del col·lectiu perquè puguin exercir la seva feina d'anàlisi i opinió sobre l'espectacle musical". Els crítics lamenten que es menystingui el paper de la crítica, ja que es tracta d'una "baula més de la cadena de les arts escèniques sense la qual la percepció que n'han de tenir els espectadors quedaria coixa".

No hi ha precedents d'un fet similar a Barcelona aplicat a tot el col·lectiu de crítics, un gest indiscriminat que atempta contra la llibertat d'informació. En qualsevol altre àmbit, com la informació política, per exemple, un fet semblant seria denunciable per dificultar als professionals de la informació la cobertura de determinats esdeveniments.

De moment, no s'ha pronunciat el Col·legi de Periodistes, però l'escàndol ha tornat a posar en els mitjans l'estrena de 'The Producers', que ja va aixecar polèmica la setmana passada quan es va qüestionar la tria recurrent del castellà en les produccions de gran format de la productora Nostromo Live i en concret els muntatges d'Àngel Llacer.

NO T'HO PERDIS: les obres recomanades de la cartellera

Llegeix el número d'octubre amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions de lleure i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat