Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

'Anna', l'escultura de Jaume Plensa a l'atri de Montserrat

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Una nova escultura de Jaume Plensa al territori: aquesta vegada el destí és l'atri de la basílica de Montserrat, que estarà presidit pel cap de l''Anna' fins al novembre.

L'obra de filferro, que fa quatre metres d'altura i pesa prop de 150 quilos, s'ha acabat de muntar a l'atri del temple i funciona com a preàmbul de la mostra dedicada a Jaume Plensa que es pot visitar a l'Espai d'Art Pere Pruna del Museu de Montserrat, on es presenten estudis i gravats de l'artista conegut arreu. 

Jaume Plensa exposa a Montserrat

Foto: Museu de Montserrat

Fa temps que des de Montserrat s'havien interessat per l'obra de l'artista; de fet va ser Josep Laplana, monjo i director del Museu de Montserrat, qui va sol·licitar la possibilitat de fer una instal·lació semblant a la que Plensa va realitzar a Sant Giorgio Maggiore per a la Biennal de Venècia del 2015.

'Mist', el cap eteri que omplia la nau de l'església de Palladio, feia 5 metres i estava inspirat en el rostre de la Nuri, una nena xina. El cap de l''Anna' és lleugerament més petit, però suggereix el mateix: un joc de percepció que canvia segons la distància i proximitat a l'escultura i permet reflexionar sobre l'ànima i l'esperit. "La pell és la frontera final entre el nostre cos i el buit; és la petita i fina línia que separa el ple del buit. M'interessa el cos com a lloc. Fins i tot quan no treballo la figura, el cos està present per la seva absència", ha explicat l'artista.

Exposició de Jaume Plensa al Museu de Montserrat

Foto: Museu de Montserrat

Conegut per la seva obra pública escampada pel món, enguany Plensa ha tornat a casa i s'ha deixat estimar pel públic local. Fins al març, els perfils d''Invisibles' van ser al Palacio de Cristal de Madrid; i va exposar en clau retrospectiva al MACBA, després de 22 anys sense fer-ho en cap gran museu de Barcelona. L'havíem vist també a la galeria Senda, on va presentar els dibuixos dels rostres femenins plàcids i dorments. Sense oblidar l'escultura de 'Carmela', que segueix convidant-nos a mirar-la cada cop que passem pel pla del Palau de la Música.

No t'ho perdis: escapeu a Montserrat o algun altre d'aquestes destinacions a prop de Barcelona.

Últimes notícies

    Publicitat