Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mural galeria del Pou selecció femenina
Foto: Twitter / @AlmirallSerra

Apareix a Barcelona un mural en suport a la selecció espanyola femenina de futbol

Els artistes Diego Ojeda i Leonardo Leite han homenatjat les jugadores amb una obra que evoca la Capella Sixtina

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Les campiones del món toquen el cel de Barcelona. La selecció espanyola femenina de futbol ja té el seu propi mural a la ciutat, concretament al sostre de la galeria del Pou, entre el carrer de Carders i el Pou de la Figuera. Els artistes audiovisuals i muralistes, Diego Ojeda i Leonardo Leite, han volgut fer un homenatge a les recentment proclamades campiones del món a través d'una obra al pur estil de la Capella Sixtina de Miquel Àngel amb el nom 'La capella de les campiones'.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Casal Pou (@casalpou)

Els autors han representat les jugadores amb l'equipació de la selecció i, malgrat que només se'n poden reconèixer a algunes com Alexia Putellas i Jenni Hermoso, tots dos han justificat la poca definició dels rostres de les protagonistes perquè volien fer una oda a "la lluita que fan totes les dones als seus llocs de feina contra el masclisme".

Un mural enmig de la polèmica

La victòria de la selecció al mundial es va veure eclipsada pel petó sense consentiment de Rubiales a Jenni Hermoso, que també té un mural a la ciutat. Aquesta acció va ser el catalitzador per a l'elaboració del comunicat signat per 80 jugadores on denunciaven les condicions i els comportaments "inacceptables" als quals s'han vist sotmeses. A més, també van declarar una vaga fins que s'acceptessin les millores esportives i estructurals que reclamaven.

Malgrat que la vaga ja ha estat desconvocada, les futbolistes s'han negat a concentrar-se amb la selecció i no jugaran els primers partits oficials. Segons Ojeda i Leite, l'obra arriba en un moment "molt necessari" i afegeixen que "murals com aquest poden canviar la mentalitat dels homes".

NO T'HO PERDIS: Les exposicions més originals que pots veure a Barcelona

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat