Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Apareix una ciutat fantasma al mar de Barcelona

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

A la platja de Barcelona hi podem veure de tot, des de gossos fent paddle surf fins a aficionats al 'running' recollint la brossa de la platja a les 6 del matí. Una platja és un gran escenari de personatges, vivències i situacions que passen en paral·lel a la resta de la vida de la ciutat. Del que portem d'any, però, la platja de Barcelona ha estat protagonista per notícies tristes com els brutals efectes de la borrasca Glòria o per altres com la d'avui, carn de 'Cuarto Milénio'. L'aparició d'una ciutat fantasma en l'horitzó, apreciable des de les platges de Barcelona durant el matí del dimecres, va deixar atònits a tots els testimonis allí presents. L'usuari de Twitter, Xavi Cobos, ho va fotografiar i publicar a la xarxa social.

Fenomen paranormal o meteorològic?

Podríem extreure'n moltes lectures, des d'una illa submergida i habitada que ara ha sortit del fons marí a un fotomuntatge bastant mal fet. Malauradament la ciència torna a donar resposta al que és un efecte òptic anomenat Fata Morgana. Passa molt poc, sobretot a les regions polars, i es deu a la inversió tèrmica. Aquest fenomen meteorològic actua com una lent refractant i deforma els objectes que es troben en l'horitzó, allargant-los o elevant-los. En el cas vist a Barcelona se suposa que és una plataforma petroliera que es troba ubicada davant del front marítim de Barcelona. El punt del Mediterrani on més es repeteix aquest miratge és a la costa meridional de Sicília, en l'estret de Mesina, entre Calàbria i Sicília.

El nom de Fata Morgana vol dir fada Morgana en italià i fa referència a la germanastra del rei Artur (Morgan le Fay) que, segons explica la llegenda, era una fada que canviava d'aspecte físic.

NO T'HO PERDIS: Barcelona ofereix centenars de descomptes per compensar el Mobile Congress

Últimes notícies

    Publicitat