Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Apareixen 3 misterioses escultures gegants a Barcelona: t'expliquem per què

Escrit per
Marga Ortiz Isern
Publicitat

Avui, la ciutat de Barcelona s’ha llevat amb una bossa, una ampolla i una forquilla de plàstic gegants al parc central del barri de Sant Martí. De ben segur que us estareu preguntant, “i per què, això?”. Doncs es tracta de tres escultures per la campanya plàsTICS de l’Ajuntament, instal·lades aquesta matinada davant de la biblioteca de Nou Barris. L'objectiu és visibilitzar alguns dels hàbits dels ciutadans que agreugen la contaminació mediambiental.

Foto: Ajuntament de Barcelona

Sabíeu que una bossa, una forquilla i una ampolla de plàstic triguen més de 400 anys a descompondre’s? L’Ajuntament de Barcelona, una cinquantena d’empreses, entitats i agents de la ciutat constitueixen la Taula Plàstic Zero, que assumeix la declaració d’Emergència Climàtica que es farà el gener del 2020 i aposta per l’estratègia Residu Zero.

La iniciativa durà a terme projectes per a reduir el plàstic d’un sol ús a Barcelona mentre no es defineix la Llei de Residus de Catalunya, que establirà un nou marc normatiu. Una de les primeres mesures que prendrà serà l’obligació d’utilitzar gots retornables a totes les activitats que requereixin permís municipal.  

La campanya plàsTICS respon a la necessitat d’actuar davant del fet que la zona del Mediterrani és la quarta productora de plàstic del món. Cada any es generen 24 milions de residus, que equivalen a gairebé 34.000 ampolles de plàstic per minut. A més, Barcelona s’ha de posar les piles: és la segona costa més contaminada del Mediterrani.


NO T’HO PERDIS: 7 botigues que diuen adéu al plàstic

Últimes notícies

    Publicitat