Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tibu-ron chirinquito
Foto: Tibu-Ron Chiringuito

Aquest bar ofereix una beguda gratis a canvi d'un got ple de burilles recollides de la platja

La iniciativa forma part de la campanya mediambiental de l'establiment anomenada 'Netejem la platja, cuidem el planeta'

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Són moltes les iniciatives que es duen a terme per intentar deixar les nostres platges lliures de brossa. Plàstics, restes de menjar i papers són alguns dels residus que es troben a la sorra de moltes de les millors platges de Barcelona i dels voltants. A més d'aquests, una de les deixalles que més contamina l'aigua del mar són les burilles. Un sol filtre de cigarret contamina tres litres d'aigua del mar, a més, les mateixes burilles contenen substàncies tòxiques que poden trigar vint anys a desaparèixer de manera natural. Per intentar reduir la xifra de burilles a la sorra, el grup de restauració Tibu-Ron Group ha tornat a posar en marxa una iniciativa mediambiental que duen fent durant més de vuit anys.

'Netegem la platja, cuidem el planeta' és el nom del projecte del bar Tibu-Ron de Castelldefels, que ofereix una beguda gratis a canvi d'un got ple de burilles recollides de la sorra de la platja de la ciutat. Aquesta iniciativa amb gairebé una dècada d'història pretén conscienciar i sensibilitzar a la clientela sobre la contaminació que causen les burilles a canvi d'una cervesa o un refresc gratuït. El local assegura que, quan els clients veuen que els premien per la seva ajuda, aquests es veuen més motivats per segur cuidant la natura.

Tibu-Ron assegura que la campanya cada any rep una gran acollida per part del públic local, tot i que els clients més actius a l'hora de recollir les burilles a canvi de la beguda gratuïta són els turistes estrangers i els infants. La iniciativa mediambiental va començar a principi de l'estiu i no acabarà fins a finals de setembre amb l'arribada de la tardor i amb el tancament de l'establiment.

NO T'HO PERDIS: Les 25 millors platges de Catalunya

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat