Sardines & Rumba!
Foto: La Caseta del Migdia

Coses per fer a Barcelona a l'agost

L'activitat a Barcelona no descansa ni a l'agost. Us esperen concerts, festes majors, mercats...

Publicitat

Agost a Barcelona? La ciutat no tanca per vacances i està plena d'oportunitats per fer passar més bé la calor. Aquí trobareu festes majors, museus, concerts, cinema a la fresca, mercats, fires, terrasses secretes i molts més motius per gaudir de l'estiu a Barcelona.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer gratis a Barcelona

 • Cine

Ens agrada el cinema i ens agrada l’estiu. Quan unim aquests dos factors el resultat és un dels nostres entreteniments favorits, el cinema a la fresca. Enguany, tornen molts dels cicles que es van haver de cancel·lar l'any passat i s'hi sumen alguns de nous. A continuació us deixem unes quantes propostes. Bon estiu!

 • Botigues
 • El Raval

En aquest mercat on la filosofia del reciclatge i els preus 'low cost' són l'essència principal, hi trobareu petits tresors en forma de llibre, disc, roba o complements de moda. Destriant el gra de la palla trobareu objectes de segona mà per menys de 5 euros!

Art

 • Art
 • Art

De què va? Les parets del MACBA, sempre d’un blanc immaculat gairebé quirúrgic, s’han tenyit de blau marí i taronja per l’ocasió. L’exposició dedicada a Mari Chordà, una icona del feminisme i l’art de casa nostra, per fi honora la trajectòria que aquesta gran artista sempre ha merescut. 

Per què hi heu d'anar? Per divagar entre obres plenes de color i símbols sobre el plaer, el desig, la sexualitat i la maternitat. Hi descobrireu l'empenta d'una creadora avançada al seu temps que va participar en les Primeres Jornades Catalanes de la Dona, va fundar una editorial feminista i va obrir un bar amb les amigues en la grisor del franquisme i la transició. En les vagines, secrecions i cossos gestants hi sentireu vibrar el caràcter sincer i combatiu de la Mari Chordà, que també hem intentat plasmar en aquesta entrevista

https://media.timeout.com/images/106047042/image.jpg
Rita Roig
Editora Cultura i Notícies
 • Art
 • Pintura
 • Sants - Montjuïc

De què va? Suzanne Valadon va ser pintora, dibuixant i gravadora al Montmartre bohemi d’inicis del segle XX. Ara, el MNAC ofereix un viatge per la seva trajectòria artística trepidant que es plasma entre línies sinuoses, una empremta cromàtica intensíssima i unes pintures plenes a vessar d’objectes i figures. 

Per què hi heu d'anar? La mostra t’acompanya a poc a poc per la transició de musa a artista única en el Montmartre de les avantguardes per la seva mirada singular als temes de moda. Els retrats a les prostitutes de París o els nus femenins demostren que va retratar amb cura un món que coneixia de prop i que no volia tractar ni amb distància ni amb condescendència. La mostra també dedica un espai a la relació de sis mesos que Valadon va tenir amb el compositor Erik Satie, després que ella trenqués amb Miquel Utrillo, i de la qual n’han quedat un retrat que ella va fer d’ell i un dibuix que ell va fer de la pintora, amb un traç infantil, sobre una partitura. 

Publicitat
 • Art
 • Art

De què va? Tuan Andrew Nguyen és el guanyador de la vuitena edició del Premi Joan Miró, un reconeixement que destaca artistes que mantenen el llegat de Joan Miró i els seus ideals. Nascut a Saigon i criat com a refugiat als Estats Units un cop acabada la guerra, aquest artista utilitza la seva experiència personal i la història del seu país com a fil conductor de la seva obra. Així, d’entrada, pot semblar sorprenent que un artista vietnamita faci art que s’assembli al que Miró va cultivar al llarg de la seva trajectòria. Però els seus mòbils metàl·lics (més grans o més petits, alguns daurats i d’altres platejats, inspirats en l'obra de Calder) tenen una essència mironiana innegable. 

Per què hi heu d'anar? Els mòbils de Nguyen estan fets amb fragments de bombes i projectils que es van utilitzar durant la Guerra del Vietnam. Ens parlen de la violència d'aquest conflicte mortífer, però també tenen el seu costat sanador: són peces sonores, afinades per tal d’emetre freqüències amb propietats guaridores, similars a les d’un gong. Així, l’obra de Nguyen ens convida fer un camí del trauma bèl·lic a la sanació col·lectiva. 

 • Art
 • La Font de la Guatlla

De què va? Partint de la idea que el “paisatge” és un invent de l’art, aquesta exposició reuneix obres de la Col·lecció d’Art Contemporani Fundació ”la Caixa” i d’altres procedències per abordar la natura des de la cultura.  

Per què hi heu d'anar? Per descobrir com el paisatgisme ha influït en la nostra percepció de la natura i la nostra capacitat d’emoció davant dels fenòmens naturals. A través d’obres d’artistes com Tacita Dean, Patricia Dauder, Miquel Barceló, Joan Fontcuberta, Bleda & Rosa, Cristina Lucas, Perejaume, Andreas Gursky o Rémy Zaugg, podem recórrer les diferents maneres que hi ha hagut, al llarg de la història, d’enquadrar la mirada i representar l’entorn, una pulsió humana que ha existit des que hem sigut conscients de la immensitat del món. 

Publicitat
 • Art
 • Art

De què va? El Museu Antoni Tàpies ha convidat un artista a cobrir la seva façana amb tessel·les de plàstic groc. Són 123 metres quadrats d’un gran tapís que vol ser un recordatori del nostre passat colonial i esclavista i que duen la signatura de Serge Attukwei Clottey.

Per què hi heu d'anar? Per decobrir l'obra d'aquest creador de Ghana, 1985) converteix bidons de plàstic i altres materials de rebuig que els països rics abandonen al seu país en tapissos de colors, una pràctica que ha batejat amb el nom d’afrobidonisme i que vol assenyalar la història geopolítica i el present neocolonial d’Àfrica.

https://media.timeout.com/images/106047042/image.jpg
Rita Roig
Editora Cultura i Notícies
 • Art
 • Ubicació

De què va? La galeria Ana Mas Projects presenta la primera exposició en solitari de l’artista emergent Rita Sala Treig, a través de pintures a l’oli de gran format, explora com els humans ens relacionem amb l’espai i com els llocs que ocupem donen sentit a les nostres vides.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir aquesta artista que genera imatges que creen combinacions ullprenedores de colors i figures, on el moviment i el dibuix hi juguen un paper important, que no deixen de ser creacions de paisatges. Les imatges surten també de familiaritzar-se amb una zona rural específica, a Fulleda, Lleida. A través de caminades, observacions del paisatge i reflexions sobre la relació entre l’espai temps, Sala construeix ambients captivadors que conviden el visitant a la contemplació conscient. 

Publicitat
 • Art
 • Art

De què va? 170 persones que es troben a la presó han participat en aquesta mostra del Santa Mònica. Durant deu mesos, l’artista Antoni Hervàs ha visitat diversos centres penitenciaris i ha anat teixint relacions creatives i afectives amb els interns; el resultat és aquesta mostra que ens convida a reflexionar sobre la percepció del temps a la presó. 

Per què hi heu d'anar? Per caminar entre peces d’una expressivitat innegable, gairebé visceral que parlen de la situació de tancament, la vulnerabilitat acumulada i la sensació d’un pas del temps al marge del curs de la societat normativa. Amb la tècnica del “dibuix expandit”, cada peça integra dibuixos, pintures, ceràmiques i altres creacions en forma de tòtems que permeten conèixer com s’experimenta el passat, el present i el futur a la presó de la mà de les persones que millor ho poden explicar.

 • Art
 • Sants - Montjuïc

De què va? Per primera vegada, les capsetes, joiers i cofrets d’Adolf Fargnoli s’exposen a Barcelona. L'exposició reuneix l’obra d’aquest ebenista i orfebre d’origen italià, que va formar part del cercle d’artistes i artesans que es van donar a conèixer a Girona al voltant de la figura de l’arquitecte Rafael Masó. 

Per què hi heu d'anar? Es diu de Fargnoli que va ser un gran mite de la Girona noucentista, que va dedicar la seva vida a perfeccionar la tècnica de la talla de fusta. Les seves arquetes de fusta tallada amb aplicacions metàl·liques i interiors folrats de seda van generar l’admiració de crítics, artistes i intel·lectuals i el van dur a participar en cinquanta exposicions nacionals i internacionals entre 1918 i 1933. Pilar Vélez, la comissària de la mostra, s’ha dedicat a treure a la llum nombroses peces desconegudes de l’artista i alguns dels seus imitadors, fins al punt de recopilar-ne 90 (especialment capsetes i creus de fusta tallada amb aplicacions ceràmiques) que ara llueixen a les sales del MNAC. L’exposició també descobreix la vida i la trajectòria de l’artista gràcies al llegat de la seva família i altres testimonis, així com la seva altra faceta, la de grafista. 

Publicitat
 • Art
 • Fora de Barcelona

De què va? Alfons Flores és un dels nostres millors escenògrafs. Al llarg de la seva trajectòria s’ha dedicat a la construcció de llocs imaginaris en teatres i espais escènics. Des dels seus inicis a la companyia de teatre independent Grup d’Acció Teatral fins als teatres d’òpera més prestigiosos del món, Flores ha construït espais imaginaris per a prop de dos-cents projectes teatrals i operístics.

Per què hi heu d'anar? Perquè el centre d’art Tecla Sala converteix aquestes escenografies en material expositiu, transformant els telons, objectes i maquinàries que coronaven els escenaris en materials de museu, tot mantenint l’essència del treball d’aquest escenògraf contemporani. 

 • Art
 • La Font de la Guatlla

De què va? La comissària Mei Huang reflexiona sobre les fronteres en el món actual en una mostra que reuneix vuit obres d’art contemporani, en el marc del programa Suport a la Creació’22. Comisart impulsat per la Fundació ”la Caixa”.

Per què hi heu d'anar? L'exposició ofereix una experiència visual que qüestiona qualsevol forma d’exclusió o estandardització, partint de la idea de frontera com aquests límits on les cultures es barregen, però on també hi poden haver enfrontaments d’ètnies i nacions, tot convidant el visitant a valorar la diversitat i la complexitat del món actual.

Publicitat
 • Art
 • Ciutat Vella

De què va? Fernande Olivier va ser una model i artista francesa, coneguda principalment pel fet de ser la primera parella de Picasso. Ara, el Museu Picasso la reivindica com la cronista del naixement del cubisme que va ser gràcies a les memòries que va deixar escrites.

Per què hi heu d'anar? L’exposició il·lustra la vida d’Olivier per ordre cronològic perquè la coneguem i l’ubiquem en un lloc i un moment clau per l’esclat de les avantguardes. Documents i fotografies inèdites, testimonis audiovisuals i diversos retrats signats pel cercle d’amics de Fernande Olivier són les obres principals que conformen aquesta mostra única.

 • Art
 • El Raval

De què va? Jordi Colomer és un artista barceloní reconegut pel seu treball en el món de l'escenografia, la fotografia i la videoinstal·lació. Les seves obres ens conviden a pensar, a través de l'humor i l'imaginari popular, conceptes com la perifèria, el nomadisme, la comunitat, la provisionalitat, la ficció i la utopia. Ara el MACBA li dedica una exposició amb un ambient "profundament nòmada".

Per què hi heu d'anar? Per passejar entre el desplegament de 50 obres (escultures, collages, instal·lacions, fotografies, vídeos i accions en viu que l'artista ha anat creant des dels anys 80) que el comissari Martí Peran ha desplegat en un recorregut sense una entrada i sortida definida, que ofereix rutes diferents. 

Publicitat
 • Art
 • El Poble-sec

De què va? El Museu d’Arqueologia de Catalunya és un d’aquests espais que els barcelonins tenim oblidats i en els quals només pensem quan ens els topem de cara si sortim a fer una volta per Montjuïc. Però el MAC fa uns anys que treballa per recuperar l’esplendor de l’edifici del 1929, i ara han renovat la seva exposició permanent fent-la brillar al màxim per convertir-se en un museu de visita obligada. 

Per què hi heu d'anar? Per veure més de dos-cents objectes (alguns dels quals constitueixen veritables tresors de l'arqueologia nacional i de la península Ibèrica) en un espai de 1.000 m², que ens mostren l’Imperi Romà com la primera societat globalitzada d'Occident 

 • Art
 • El Raval

De què va? Una casa unifamiliar de propietat, envoltada de gespa, amb piscina al jardí del darrere i un parell de cotxes dormint al garatge. Segurament aquesta és la idea que aflora al cap de la majoria quan sent l’expressió “somni americà”. El CCCB dedica una mostra als reptes de la ciutat agafant d’excusa aquest model urbanístic suburbial.

Per què hi heu d'anar? Des de l’inici dels suburbis amb la revolució industrial, passant per l’auge de la vida en urbanitzacions perifèriques després de la Segona Guerra Mundial, l’exposició explora també la part fosca de la vida residencial i els futurs postsuburbials que ens esperen.

Publicitat
 • Art

De què va? La Fundació Mapfre presenta una exposició que presenta la trajectòria de Louis Stettner, l'aclamat fotògraf que a través de les seves representacions va promoure el canvi social i la celebració de la vida.

Per què hi heu d'anar? Les seves fotografies evoquen molts temes alhora: escenes del metro i el trànsit de Nova York, el seguiment dels obrers i treballadors i fins i tot paisatges de les muntanyes franceses d'Alpilles.

 • Què fer
 • Festivals
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

De què va? Una investigació sobre la vida i obra de Carles Santos feta per Ona Balló i Elena Lasala en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya i el Museu de la Música de Barcelona. La mostra, que es pot veure del 14 de març al 21 de juliol al Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa, ofereix una visió completa de la figura de l'artista i la trasllada al moment actual. 

Per què hi heu d'anar? La idea de l'exposició neix de l'estreta relació que van mantenir Joan Brossa i Santos durant la seva joventut i de com aquest vincle va influir positivament a la trajectòria artística d'ambdós.

Publicitat
 • Art
 • Escultura
 • Eixample

De què va? Susana Solano (1946) és una de les artistes més destacades de l'escena espanyola i forma part d'una generació d'escultors espanyols amb gran projecció exterior. El seu llenguatge, però, destaca per ser força diferent. La seva obra es nodreix d'escultors referents de tota la línia temporal i fa èmfasi en qüestions semàntiques i la llibertat en la utilització de materials.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir la capacitat de l'artista per trobar ressonàncies espirituals, emocionals o líriques a partir de les formes i dels materials.  Solano, que va començar pintant i que en els seus inicis treballava també amb fusta, es concentra aviat en l’ús de metalls, i, de manera intermitent, també amb el vídeo, gravacions de so, cera, plàstics o vímet. Les seves obres es caracteritzen per la simplicitat geomètrica i una aparença sòlida i rotunda que té referències constants a l’arquitectura i el paisatge. 

Cine

Mala persona

Amb aires de tebeo Bruguera i esperit d'una transgressió amb fre de mà, gamberra, però no massa, aquesta comèdia porta el seu protagonista, un inspirat Arturo Valls, a les portes de la mort. Rodada als carrers de l'Hospitalet, 'Mala persona' segueix la peripècia d'un senyor més maco que les pessetes, dels que ajuden la tercera edat a creuar semàfors, amo d'un humil bar de barri, estimadíssim per la família, veïns, coneguts i saludats. Un dia, el metge li dona un diagnòstic fatal, i ell decideix que la millor manera d'estalviar patiment als seus és convertir-se en un malparit. Què pot sortir malament? Malena Alterio i Julián Villagrán són els còmplices de Valls en aquesta sàtira de totes les formes de bonisme, que beu de la clàssica picaresca i diverteix sense més pretensions.

Dir.: Fernando García Ruiz (Espanya, 2024). 99 min. Estrena: 3 de juliol

Fuera de temporada

Després de la trilogia sobre el món laboral ('La ley del mercado', 'En guerra' i 'Un nuevo mundo'), el director francès Stéphane Brizé fa un canvi de registre, aparca el cinema social i proposa una reflexió sobre les relacions de parella i el pas del temps. I es concentra en dos personatges, un actor i una professora de piano que es retroben en un balneari, quinze anys després d'haver viscut una història d'amor. Els interpreten Guillaume Canet ('Astérix y Obélix y el Reino Medio') i Alba Rohrwacher ('La quimera'), i junts fan saltar guspires amb una química perfecta. Les temptacions de tornar a encendre aquella vella flama i els retrets que deriven de ferides per tancar es barrejaran en una melancòlica i humanista, també humorística, mirada a allò que podria haver estat, però mai va ser.

Dir.: Stéphane Brizé (França, 2023). 115 min. Estrena: 3 de juliol

Publicitat

El bus de la vida

Explica Dani Rovira que fer aquesta pel·lícula ha estat una experiència catàrtica i sanadora. El mes de març de 2020 li van diagnosticar limfoma de Hodgkin, i tots aquells processos que va viure es reprodueixen ara a la pantalla. Perquè el seu personatge és un dels passatgers d''El bus de la vida', el vehicle rural que transporta un grup de malalts de càncer fins a l'hospital més proper. Amb tacte i sentit de l'humor, profundament respectuosa, sense gota de sentimentalisme barat, ben lluny de la pornografia emocional, aquesta història amb cor i ànima celebra la vida i convida a esprémer-la. Susana Abaitua, el jove Pablo Scapigliati i Elena Irureta brillen al costat d'un Rovira entregat i contingut. Signa Ibon Cormenzana, productor de 'Robot dreams' i director de 'La cima', qui es va inspirar en l'experiència d'un familiar que viatjava en un autobús similar al del film, i que compta amb guió d'Eduard Sola ('Casa en flames'), aconseguint una feel-good movie plena de bones intencions.

Dir.: Ibon Cormenzana (Espanya, 2024). Estrena: 3 de juliol

Blondi

Coneguda per les seves feines a pel·lícules com 'Truman' i 'Paulina', l'actriu argentina Dolores Fonzi fa el salt a la direcció amb una comèdia que ella mateixa interpreta, i que vol fer un homenatge a tantes mares que eduquen els seus fills totes soles. La protagonista de 'Blondi' va parir el seu fill quan era una adolescent, i ara mantenen una relació poc entesa pel seu entorn, producte de la minsa diferència d'edat, i més propera a la de dos amics que es fan confidències i fumen porros junts que a la més convencional de mare i fill. Fonzi compta amb còmplices com Rita Cortese o Leonardo Sbaraglia per interpretar rols secundaris en aquesta història que aposta per la tendresa i la lleugeresa, i que avança al ritme d'una banda sonora que inclou temes de bandes tan mítiques com The Velvet Underground o, és clar, Blondie.

Dir.: Dolores Fonzi (Argentina, 2023). 88 min. Estrena: 3 de juliol

Publicitat

Fly me to the moon

Fa més de cinquanta anys que circula, i aquesta comèdia romàntica se n'aprofita: l'arribada de l'home a la Lluna va ser una pantomima, ideada per les altes instàncies d'un país que vivia profunds canvis socials, i es va rodar en un plató. Una de les teories de la conspiració més clavades en l'ideari dels nord-americans, i que, aquí, serveix com a marc d'una història d'amor entre una llestíssima executiva de màrqueting i l'empleat de la NASA que ha de coreografiar el fals allunatge. Scarlett Johansson i Channing Tatum es reencarnen en uns moderns Doris Day i Rock Hudson per estimar-se i tirar-se els plats pel cap, en un simpàtic viatge als anys 60 en el que també hi participa Woody Harrelson i que dirigeix Greg Berlanti ('Con amor, Simon').

Dir.: Greg Berlanti (EUA, 2024). 132 min. Estrena: 12 de juliol

Nuestro día

És, probablement, un dels cineastes més prolífics del món. El sud-coreà Hong Sang-soo ha portat el seu humanisme a la pantalla en títols com 'En otro país', 'En la playa sola de noche', 'Ahora sí, antes no', o la guanyadora de l'Os d'Or a Berlín 'La mujer que escapó'. I mai falla: les seves cites anuals amb els seus seguidors de vegades es dupliquen. Com passa aquest estiu, en el que estrena 'Nuestro día' però, també, 'In water' (el dia 19). I totes dues, com la major part de la seva obra, es capbussen en la quotidianitat de les relacions humanes, sovint d'històries romàntiques. Minimalista en les formes, sempre inclinat a explorar les fronteres entre realitat i ficció, i amb un sentit de l'humor juganer, Hong Sang-soo proposa a Nuestro día un sensible retrat de dos personatges, un vell poeta i una actriu, sense res en comú més enllà d'un munt d'atzaroses coincidències que els acaben unint. Molt més experimental és 'In water', estrictament destinada als seguidors d'aquest cineasta singular a qui no se li acaba la corda.

Dir.: Hong Sang-soo (Corea del Sud, 2023). 84 min. Estrena: 12 de juliol

Publicitat

Bikeriders: La ley del asfalto

L'any 1968, el fotògraf Danny Lyons va publicar el llibre 'The bikeriders', una col·lecció d'instantànies en blanc i negre protagonitzada pels membres del club de motociclistes Chicago Outlaws, individus que vivien en els marges de la societat i a carretera oberta. En aquest volum s'inspira el cineasta Jeff Nichols (autor de films com 'Take shelter' i 'Mud') per construir un relat sobre els Vandals, també motoristes i també ansiosos d'una llibertat que només troben conduint les seves Chopper. En aquells Estats Units de principis dels anys 70, punt d'inflexió i final d'una època, també un adeu a la innocència d'un país traumatitzat per la Guerra del Vietnam i el Watergate, se situa aquest relat que pica l'ull al cinema de Nicholas Ray i Martin Scorsese, i que compta amb un repartiment ple de noms estimulants: Austin Butler ('Elvis'), Jodie Comer (l'assassina de la sèrie 'Killing Eve'), Michael Shannon (actor fetitxe de Jeff Nichols) i Tom Hardy (el Mad Max de 'Fúria a la carretera').

Dir.: Jeff Nichols (EUA, 2023). 116 min. Estrena: 12 de juliol

Twisters

El nou estatus de superestrella de Hollywood de Glen Powell, protagonista de 'Hit man' i de 'Cualquiera menos tú', fa un pas més amb aquesta continuació-reboot de la icònica 'Twister' (1996), aquella història de caçadors de tornados amb Helen Hunt i Bill Paxton. Ara es modernitzen les trames i s'afegeix certa conscienciació social respecte del canvi climàtic, per oferir un espectacle de primera, ideal per aquest estiu. Amb Daisy Edgar-Jones (lluminosa a la sèrie 'Normal people') i el Superman David Corenswet, 'Twisters' recupera l'esperit de l'original gràcies, entre altres coses, a la condició de fan del director, Lee Isaac Chung, autor d'aquell 'Minori. Historia de mi familia' que va ser nominat a sis Oscars. Remata l'atractiu de la pel·lícula el fet de comptar amb Steven Spielberg com a productor.

Dir.: Lee Isaac Chung (EUA, 2024). 122 min. Estrena: 17 de juliol

Publicitat

Llobàs

León Martínez interpreta un adolescent mut i orfe, que no suporta els espais tancats i que ha patit 'bullying' a l'escola. Ara participa de la vida nòmada amb el seu germà i la seva cunyada, als quals donen vida els sempre magnífics Pol López i Maria Rodríguez Soto. Dalt d'una furgoneta que recorre alguns espais de Catalunya, el jove protagonista amaga un secret que desperta les nits de lluna plena. Vist a sèries com 'L'acadèmia' o 'Paraíso', i fill del també actor Marc Martínez (el mataiaies de la sèrie 'Nit i dia'), León Martínez fa una subtil i acurada feina que el converteix en el gran reclam d'una insòlita pel·lícula que navega entre el realisme social i el cinema fantàstic de licantrops. Tota una raresa signada per Pau Calpe, director de Tros (2021).

Dir.: Pau Calpe (Espanya, 2023). 103 min. Estrena: 19 de juliol

Deadpool & Lobezno

Torna el personatge més salvatge i passat de voltes de l'Univers Cinemàtic de Marvel, aquest mercenari bocamoll amb la cara de Ryan Reynolds. I ho fa acompanyat de Lobezno, l'X-Men de les urpes d'adamantium, en el que suposa un altre retorn celebrat, el de Hugh Jackman a un personatge al qual va interpretar en set ocasions, la darrera a la crepuscular 'Logan' (2017). Concebuda com una festa per als fans, 'Deadpool & Lobezno' juga a reproduir les vinyetes de còmic i potencia el sentit de l'humor més cafre per damunt de l'acció, element que va provocar l'èxit de les dues anteriors parts de la franquícia 'Deadpool'. I en aquesta tercera gamberrada s'hi apunten dues cares ben conegudes: Emma Corrin (la Lady Di de 'The Crown') i Matthew Macfadyen (el Tom Wambsgans de 'Succession'). I hi tornarem a veure una vella coneguda de l'univers marvelita, l'Elektra de Jennifer Garner.

Dir.: Shawn Levy (EUA, 2024). 127 min. Estrena: 25 de juliol

Concerts

 • Música
 • Sant Martí

Pet Shop Boys, The Smashing Pumpkins, Avril Lavigne i Amaral són alguns dels caps de cartell del Cruïlla 2024, que se celebra de l'11 al 13 de juliol al Parc del Fòrum. Kasabian, The Kooks, Johnny Marr, María Becerra, !!! (Chk Chk Chk), Olga Tañón i Chucho Valdés: Irakere 50 són alguns dels altres grans noms internacionals que seran al festival.  

 • Música
 • Pop
 • Sants - Montjuïc

Take That, una de les boy bands més famoses de la història, tornaran a Barcelona 17 anys després de la seva última visita. Els de Manchester, que ja no compten amb Robbie Williams ni Jason Orange a les seves files des que van trencar peres definitivament el 2014, actuaran a la ciutat el 13 de juliol de 2024 en el marc de l'Alma Festival –l'anterior Jardins de Pedralbes, que ara es fa al Poble Espanyol, que per aquesta nova edició ha confirmat també Valeria Castro, Vetusta Morla i James Blunt. 

 

Publicitat
 • Música
 • Festival de música

El Mas i Mas Festival va néixer per omplir de música l'agost a Barcelona, un mes en què gairebé ningú més s'atrevia a programar concerts. 20 anys més tard, creix per convertir-se en una temporada de sis mesos, en la qual, del 4 de maig al 27 de novembre es podran veure 24 actuacions d'artistes d'aquí i internacionals a sales com les sales Jamboree 1 i 3, Paral·lel 62, la Sala Apolo i La Paloma.

 • Música
 • Música

Després de veure'l per televisió a la sèrie 'Palm Royale', Ricky Martin torna als escenaris amb una nova gira que passarà per Barcelona. L'artista porto-riqueny trepitjarà la ciutat amb el tour Ricky Martin Live 2024, que oferirà un concert al Palau Sant Jordi el pròxim 20 de juliol. A més de Barcelona, la gira passarà per 13 de les ciutats principals de l'Estat durant tot el mes de juliol.

Publicitat
 • Música
 • Fora de Barcelona

Torna el Reggaeton Beach Festival, que aquest any es fa els dies 20 i 21 de juliol al Circuit de Barcelona-Catalunya. El cartell del Tour 2024, perquè és una gira que passa per dotze ciutats espanyoles, està format per Anuel AA, Justin Quiles, Bryant Myers, Tainy, Manuel Turizo, Maria Becerra, Saiko, Tiago Pzk, El Alfa, Noriel (Puerto Rico), Nio Garcia, Alvaro Diaz, Chimbala, Dei V, i d'altres que encara queden per confirmar. 

 • Música
 • Festival de música
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Fa ja 35 anys que el guitarrista japonès Ichiro Suzuki va crear el Festival de Guitarra de Barcelona (en la primera edició hi havia noms com Victòria dels Àngels i Paco de Lucía), una programació de concerts que ha esdevingut ja un clàssic de l'agenda barcelonina, amb un estil eclèctic que no es limita a l'instrument de les sis cordes, però que conserva part del seu ADN si ens fixem en la part de cantautors o en les propostes més clàssiques com les de Toto i Andrés Calamaro

Publicitat

Grec Festival 2024

Enguany el Grec s'inaugura amb concert. Es tracta de l'espectacle 'Circular', de Sílvia Pérez Cruz (26, 27 i 28/6) amb convidats de l'alçada de Damien Rice, Carmen Linares, Salvador Sobral, Rita Payés, Nico Roig, Carme Canela, Judit Neddermann, Juan Quintero, Carles Dénia i Celeste Alías. També al Teatre Grec, hi haurà els concerts de Pau Vallvé (8/7), Rita Payés (17/7), Antònia Font (18 i 19/7), El Pot Petit amb la Black Music Big Band (20/7) i Barcelona Mestissa, amb artistes com Alizzz, Macaco, Queralt Lahoz i Nakany Kanté, entre d'altres (22/7). Apunteu-vos també els concerts de Kae Tempest + Clara Aguilar al Paral·lel 62, i la Sant Andreu Reunion Band amb Joan Chamorro i Elsa Armengou (Jamboree, 18 i 19/7).

Grec Festival. Del 26 de juny al 27 de juliol.     

 • Música

Després que el Festival Jardins de Pedralbes hagués de traslladar-se l'any passat al Poble Espanyol i passés a dir-se Alma Jardins de Pedralbes, ha anunciat els primers noms per a l'edició del 2024. De moment, ja es poden comprar les entrades per a, Sheryl Crow (24 de juny), Glen Hansard (25 de juny), Queens of the Stone Age (26 de juny), Alice Cooper (28 de juny), Take That (13 de juliol), Valeria Castro (4 de juliol), Vetusta Morla (6 de juliol) i James Blunt (17 de juliol). 

Publicitat
 • Música
 • Música

Aquest estiu els jardins del Palau de Pedralbes acolliran per segon any consecutiu Les Nits de Barcelona. Els encarregats d'inaugurar el festival l'1 de juliol, seran els Pretenders de Chrissie Hynde, un dels plats forts del cartell, com el de Patti Smith, que hi actuarà amb la seva banda el dia 5. També hi seran Luz Casal, Sopa de Cabra, Vanesa Martín, Rufus Wainwright, Diana Krall, Simple Minds, Mikel Izal, Passenger i Luis Fonsi, entre d'altres.

 • Música
 • Jazz
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Festival de Jazz de Barcelona, que presenta una 56a edició amb alguns grans noms de l'escena internacional i també dels panorames català i espanyol, tindrà un avançament de dos concerts al mes de juliol: el debut de la cantant islandesa Laufey a Barcelona (Palau de la Música, dia 16) i la presentació del nou disc de l'exitós tàndem format per Michel Camilo i Tomatito, 'Spain Forever Again', el 18 al Teatre-Auditori de Sant Cugat.

 

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat