Notícies

Aquest és el forn on fan els millors panellets de Barcelona

El concurs organitzat per la IV Ruta dels Millors Panellets té un guanyador entre les 42 propostes inscrites

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Editor
Panellets
ShutterstockPanellets
Publicitat

Tot i que no ho sembli per les altes temperatures, la Castanyada és a tocar del calendari i amb ella arriben un munt d'activitats. Entre les més nutritives, per descomptat, la ingesta massiva dels típics panellets de pinyols. No parlem dels que fan els nens a l'escola, de vegades complicats d'empassar, sinó dels millors de la ciutat de Barcelona, forns, fleques i pastisseries que han competit per trobar la recepta més completa.

Així, el concurs organitzat dins la IV Ruta dels Millors Panellets de Barcelona ha emès un veredicte i tenim el nom del guanyador, l'autor del millor panellet de pinyols, la recepta més tradicional que s'emporta el guardó del Panellet d'Or que entrega l'Obra Social Ernest Verdaguer, de la plataforma Panatics.

Tothom qui vulgui tastar el panellet guanyador s'haurà de desplaçar fins al barri de Gràcia, en concret al carrer Providència, i buscar el Forn la Sitja, que regenta Xavier Corcellas que ha estat el guanyador absolut enguany. El jurat ha valorat del panellet la seva "estructura global, imatge exterior, qualitat dels pinyons, valoració del massapà i sabor i estructura en boca".

Xavier Corcellas al Forn la Sitja
Foto: PanaticsXavier Corcellas al Forn la Sitja

Pòdium d'honor dels panellets

Juntament amb el guanyador absolut, el pòdium també l'ocupen establiments d'arrel tradicional i mètodes artesanals. El segon classificat, guanyador del panellet de plata, ha estat la Pastisseria Canal, amb diversos establiments repartits per la ciutat.

Panellets de Canal
Panellets de CanalPanellets de Canal

El guardó de bronze ha sigut el més repartit, ja que hi ha hagut un empat entre dos grans clàssics, el Forn Ginebra del carrer València, 226, i la mítica pastisseria La Colmena, de la plaça de l'Àngel, al Gòtic.

Bombonería Pastelería La Colmena
Foto: ShutterstockBombonería Pastelería La Colmena

Més de 50 forners/es i pastissers/es s'han inscrit en la quarta edició d'aquesta ruta que premia els millors dolços de la Castanyada. Les bases comunes buscaven panellets de pinyols clàssics en forma (boletes rodones), mida i ingredients bàsics: ametlla marcona, sucre, pinyons, ou i aigua.

NO T'HO PERDIS: el millor pa de Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat