Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Camp de tulipes Saldes
Foto: Nia Escolà / ACN

Aquest és l'espectacular camp amb més de 350 tipus de tulipes a només una hora de Barcelona

Tot i que l'espai és conegut per les tulipes, a la tardor cultiven centenars de dàlies que també es poden visitar

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Ja ens hem acomiadat de Sant Jordi, però això no significa que hàgiu d'esperar un any per tornar a regalar una rosa o qualsevol flor a les persones que estimeu. L'aroma, el color i la tradició de regalar-les són alguns dels motius que porten molta gent a mostrar els seus sentiments a través de les flors i, tot i que són molt boniques dins un ram o un gerro, també ho són en el seu hàbitat natural. Fa uns mesos vam recomanar visitar la granja de flors més gran de Catalunya i ara, si sou fanàtics de les tulipes, els colors i la natura, també podeu visitar Tulipmania.

Camp de tulipes Saldes
Foto: Nia Escolà / ACN

Als peus del Pedraforca, al municipi de Saldes al Berguedà, es troba una plantació amb més de 350 varietats de tulipes diferents que atrau milers de visitants, sobretot de l'àrea metropolitana, però també d'altres punts del país i, fins i tot, de l'estranger. La seva propietària, la Sheila Malo, ha explicat a l'ACN que tot i que aquesta flor cridi molt l'atenció, "es cultiva des de fa segles a Europa". Des que van començar a promocionar l'espai, el camp s'ha convertit en un fenomen turístic de la comarca que ha revitalitzat els bars i restaurants de la zona durant la temporada baixa.

Camp de tulipes Saldes
Foto: Nia Escolà / ACN

A més de passejar entre les flors, Tulipmania també ofereix diversos tallers i activitats per a endinsar-se dins el món de les tulipes i aprendre com tenir cura d'elles. Una de les més populars és el pícnic al mig del camp on els visitats gaudeixen d'un àpat envoltats de tulipes de tots els colors que inclou diversos canapès, cava i fruites de temporada, entre d'altres. Una altra de les més demandades és 'Astronomia entre tulipes', una activitat que només es realitza un cop a l'any, el 13 d'abril, on els participants se submergeixen entre les estrelles i les galàxies al mig de la plantació.

La plantació es pot visitar del 22 de març fins al 29 d'abril, que és el període de floració de les tulipes, i les entrades són a la venda a la pàgina web de l'espai per 12 euros, tot i que si aneu amb la canalla, l'entrada per als infants de 5 a 12 anys val 5 euros i és gratis per als menors de 4 anys. No badeu molt a agafar-les perquè entre setmana, la plantació pot atraure més de 200 visitants, mentre que durant el cap de setmana, aquesta xifra es dobla.

Un camp de dàlies a la tardor

Tot i que l'espai és conegut per les tulipes durant la primavera, a la tardor també planten centenars de dàlies que, segons ha assegurat la Sheila Malo a l'ACN, la plantació "encara és més espectacular" i que també es pot visitar. Aquest tipus de flor no és tan coneguda, però també n'hi ha de desenes de color diferents i són famoses per la seva estructura de pètals en forma d'espiral. A més, durant la temporada de plantació també s'hi fan diverses activitats com el taller de plantació de dàlies.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de escapades verdes

    Últimes notícies

      Publicitat