Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Alfa bar
Ig: @alfaenviuAlfa bar

Aquest històric bar musical de Gràcia s'ha convertit en una franquícia de calçat esportiu

La cadena ha conservat l'emblemàtic mosaic de rajoles amb el nom de l’antic negoci

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

En parlar de la pandèmia encara se'ns ericen els cabells. Aquella temporada, que deien que ens faria més forts, va passar per damunt moltes coses, com alguns locals mítics de Barcelona. Va ser el cas de l’històric bar musical Alfa, que el 2021 es va veure obligat a tancar per no poder exercir la seva activitat amb normalitat i haver de continuar pagant. Després de 29 anys, l’antiga sala de ball i concerts de Gràcia es va acomiadar a través del seu compte d’Instagram, on va compartir la notícia del tancament. "La pandèmia ha sigut més forta que la música i ens hem quedat sense forces per aixecar de nou la persiana del carrer Gran". 

View this post on Instagram

A post shared by Alfa Bar (@alfaenviu)

Dos anys i mig després, el local ubicat al carrer Gran, 36, torna a obrir les portes, però amb un nou negoci. Es tracta d’AW LAB, una empresa italiana especialitzada en la venda de moda i sabates esportives i urbanes. Segons va avançar L’Independent de Gràcia, la companyia va adquirir el local el 2022 per un milió d’euros, però no ha estat fins ara que ha arrancat la seva activitat.

L’adquisició d’aquesta nova ubicació a la ciutat respon a l’estratègia expansiva que la companyia està duent a terme dins el mercat espanyol. De fet, AW LAB ja compta amb cinc establiments més a Barcelona: al Portal de l’Àngel, a la Maquinista, al Maremagnum, a Glòries i a Gran Via 2.  

Conservació del mosaic Alfa

Barcelona està plena d’història, per això és normal que en noves obres arquitectòniques quedin vestigis del passat. Bé sigui per rememorar el temps, per estètica o per obligació, no és estrany veure edificacions fabricades entorn de runes històriques de la ciutat. 

En certa manera, això és el que ha passat en la nova botiga del Gran de Gràcia, ja que, AW LAB ha decidit conservar el mosaic de l’Alfa. La composició, formada per rajoles blanques i vermelles amb el nom del bar musical en majúscules, està col·locada en un dels laterals de l’establiment.

View this post on Instagram

A post shared by Alfa Bar (@alfaenviu)



Franquícia AW LAB

Fundada l’any 1997, AW LAB va néixer amb l’objectiu d’oferir una àmplia varietat de 'sneakers' i accessoris esportius als seus clients. Les seves dues primeres botigues van obrir a Florència i a Bolonya; des de llavors s’han expandit per tot el món arribant a tenir més de 5.000 botigues i més de 50 fàbriques. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona a l'abril

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona





Últimes notícies

    Publicitat