Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Un pessebre napolità del segle XXI
Foto: Museu del Tèxtil de Terrassa/Diputació de Barcelona

Aquest pessebre d'estil napolità es podrà visitar gratis a Barcelona per Nadal

La proposta coincidirà amb la celebració dels 800 anys del naixement de les representacions pessebrístiques

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Per Nadal, a Barcelona neixen pessebres com bolets. Hi ha opcions per a tothom; des de més clàssiques com el de la Creu Coberta de Sants, fins al polèmic de la plaça Sant Jaume. A partir del pròxim 19 de desembre, també s'afegirà a la llista un pessebre napolità. La seu central de la Diputació de Barcelona, a l'edifici Can Serra a Rambla Catalunya, acollirà fins al 14 de gener de 2024 la mostra 'Un pessebre napolità del segle XXI', que serà completament gratis i per a totes les edats.

Un pessebre napolità del segle XXI
Foto: Museu del Tèxtil de Terrassa/Diputació de Barcelona

La proposta de l'artista, figurinista i escenògraf, Josep Massagué va ser una creació pel Museu del tèxtil de Terrassa, que forma part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació i l'ha cedit a la ciutat. Les peces de Massagué s'exposen des de 2018 al museu i aquest serà el primer cop que es traslladin a Barcelona, una mostra que coincidirà amb la celebració dels 800 anys de les representacions pessebrístiques.

Un pessebre napolità del segle XXI
Foto: Museu del Tèxtil de Terrassa/Diputació de Barcelona

El pessebre inclou més de 60 personatges als quals no els falta cap mena de detall, i tot el vestuari de les figures ha estat confeccionat i cosit pel mateix Massagué. "Les meves figures, petits immòbils actors...", així és com l'autor parla de les seves creacions, que formen una escenografia d'estil napolitana perfectament dissenyada.

Un pessebre del segle XXI

Malgrat que el pessebre té una gran referència napolitana, Massagué ha marcat una diferència entre els tradicionals pessebres napolitans dels segles XVII i XVIII i emmarcar el seu al segle XXI. Per fer-ho, ha utilitzat materials que no existien en aquella època, com pintures i vernissos comercials, així com amb personatges inventats com el 'Cantastorie' i la venedora de loteria.

NO T'HO PERDIS: Nadal amb nens: les millors activitats per fer en família a Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Nadal

    Últimes notícies

      Publicitat